Els hotels andorrans estaran presents al Google Business View
A l'Alça

Els hotels andorrans estaran presents al Google Business View

Malgrat l'alentiment del projecte a causa de la pandèmia, s'estan fotografiant tots els establiments del país perquè formin part del projecte

Al maig del 2013 Actua Empresa va convertir Andorra en el primer país del món en tenir tota la seva oferta comercial disponible a Google Maps. Mitjançant l’eina de Google Street View, es van traslladar visualment les botigues a l’ordinador i els mòbils perquè els clients poguessin fer visites virtuals. Ara, malgrat la pandèmia ha frenat el procediment, s'està fent el mateix amb tots els hotels del Principat, segons ha explicat Judit Hidalgo, directora d’Actua Empresa, al programa 'A l'alça'. "Els hotels són dels negocis més digitalitzats, i a més, d’una manera molt visual, i Google ens van proposar fer el projecte per una part pilot que ells estaven fent", ha explicat. També ha detallat que "volen fotografiar tots els hotels d'Andorra i posar-los a la plataforma per poder ser al Google Maps. S’han fet unes proves pilot amb moltíssim èxit, dit pel propi Google" i s'està a l'espera que pugui sortir a la llum.

La primera col·laboració amb el gegant tecnològic, en la qual van participar el 98% de comerços i també centres esportius i museus, va ser l'inici d’un contacte estret entre el Principat i Google, i va permetre als botiguers fer les seves primeres passes al món digital. "Gràcies a aquesta bona relació que tenim amb ells, hem seguit Google en les seves actualitzacions tecnològiques, per exemple, fa poc vam fer una actualització tecnològica que els usuaris no veuen que és que el Google Business View queda inserit en el Google Maps. Ara vas al Google Maps i veus quins negocis hi ha a prop, fotos, i fins i tot hi ha la derivada que pots reservar coses pel Google Maps, on has vist el negoci", ha dit Hidalgo.

Google i altres cercadors tenen molt en compte la geolocalització de les dades. Per exemple, si una botiga de discos està al Google Street View i a prop hi ha persones que han fet recerca sobre música, el buscador li suggerirà anar a aquell comerç. A l’horitzó hi ha la possibilitat de crear una mena d’Amazon andorrà només amb botigues del país, tot i que la creació d’un ‘Market place’ comportaria un canvi de model de negoci que no tots estan disposats a fer. Sigui com sigui, els comerços han entès que Internet pot ser la seva aliada.