Empreses de ciclisme s'instal·len al país pel vincle amb les dues rodes
A l'Alça

Empreses de ciclisme s'instal·len al Principat mogudes pel vincle del país amb les dues rodes

És el cas de 'Best for Bikers', veterana marca catalana amb més de 30 anys d'història que ha establert la seva seu a Andorra la Vella

Els negocis vinculats al món del ciclisme són uns dels que millor van resistir a la crisi provocada per la pandèmia. L’auge de la bici, just després del confinament, va afavorir un sector que ja estava molt consolidat a Andorra. Tot i això, segons ha explicat al programa 'A l'alça' el CEO de Best for Bikers, Enric Fillat, "el nivell d’exigència està a uns nivells altíssims i, per tant, és molt important treballar en I+D, fer evolucionar el producte… donar-li una volta més a les coses, intentar oferir coses que no s’estan oferint… Com utilitzar teixits amb més transpirabilitat, amb més velocitat d'assecat, amb més elasticitat… el patronatge que està molt lligat a la moda, i tot això va evolucionant". Sap del que parla: Fillat és el responsable d’una de les marques de roba ciclista més veteranes de Catalunya amb més de 30 anys portant el negoci.

Fa poc més d'un any es va instal·lar al Principat mogut pel vincle emocional que tenia amb Andorra, ja que "no ha estat únicament la fiscalitat el que m’ha portat aquí sinó perquè el país és un punt estratègic on poder gaudir de tot el que m’agrada". Confessa que "sempre havia tingut les meves reserves, pensant que des d’Andorra era complicat fer el negoci, però un cop estudiat des del país, les possibilitats reals de mantenir una plataforma de producció fora i muntant el que seria l’oficina tècnica aquí, vaig veure que això era realment viable". I és que tota la part de desenvolupament de la marca i la roba esportiva es fa a Andorra, i la producció es duu a terme a l'estranger.

L'arribada de proves esportives de primer nivell com La Vuelta, la Copa del Món de BTT o la Volta als Ports, ha propiciat que Andorra se situï com una de les principals destinacions per als amants de la bicicleta. Que el món relacioni Andorra amb el ciclisme, beneficia les marques i dona credibilitat a les empreses del sector instal·lades aquí. Potser per això l’Enric es va instal·lar al Principat, o potser és, simplement, que volen el millor per als ciclistes.