Roda de premsa de la CEA en el marc de la Trobada Empresarial Iberoamericana. (Foto: CEA)
Empresa

La CEA, satisfeta amb la nova llei de contractació pública

La patronal celebra el diàleg constant que ha existit durant el procés d'elaboració del text

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha valorat positivament les línies generals del projecte de llei de contractació publica aprovat aquest dimecres pel Govern i presentat aquest dious al matí per la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, a qui s’havia encomanat l’elaboració del text.

Més enllà de les millores puntuals que encara es puguin introduir durant la fase d’esmenes en seu parlamentària, des de la patronal es posa l’èmfasi en el fet que durant el procés d’elaboració del text s’ha mantingut un diàleg constant amb la CEA i amb les associacions sectorials que en formen part, molt especialment amb aquelles vinculades directament al món de la construcció.

La patronal entén que el projecte de llei recull en bona mesura, les aspiracions de l’empresariat de fer avançar la contractació pública cap a una major transparència i un major pes dels criteris qualitatius -i no simplement de preu- a l’hora d’adjudicar les inversions públiques. Aquests elements es consideren clau per tal de disposar d’una inversió pública de qualitat que, a la vegada, incentivi la millora i la competitivitat de les empreses del país.

Des de la CEA s’espera ara que el desenvolupament i aplicació d’aquesta llei sigui coherent amb els principis generals que la inspiren i que, per tant, s’elabori un plec de bases que vinculi totes les administracions públiques del país i que vagi en la mateixa línia que el projecte de llei; així com una nova classificació administrativa alineada amb el text i una revisió en profunditat de la llei d’ordenació de l’edificació.

Així mateix, tot i no quedar vinculades pel projecte de llei, la CEA també espera que les empreses de titularitat pública que operen en condicions de mercat basin els seus manuals de contractació en els criteris qualitatius i de transparència que formen part del projecte de llei aprovat dimecres.