El ministre de Presidència, Economia i Empresa i president d'Actua, Jordi Gallardo, i la directora d'Acuta Empresa, Judith Hidalgo. (Foto: M. P.)
Innovació

Fòrum per connectar empresaris i emprenedors amb grans inversors

La trobada se celebrarà el proper 18 de juny al Park Hotel d'Andorra la Vella

Andorra la Vella.- L'Andorra Business Market és un fòrum participatiu, dinàmic i obert, que organitza Actua Empresa, amb la col·laboració de la xarxa Business Market, el proper 18 de juny al Park Hotel d'Andorra la Vella, on interactuaran empreses, inversors i emprenedors. L'objectiu és el de connectar l'ecosistema empresarial d'Andorra i la xarxa d'inversors, Business Angels, i Venture capital d'àmbit nacional i internacional.

El programa compta amb taules rodones, conferències, rondes d'inversió i espais de 'networking'. Tot això, obert a models d'inversió en fase embrionària, de desenvolupament i consolidació, així com d'adquisició d'actius i inversió empresarial.

La directora d'Actua Empresa, Judit Hidalgo, ha explicat que "animo a tots els professionals a participar perquè és una iniciativa amb diversos objectius: agrupar inversors del país en un fòrum amb contactes internacionals al Principat, apropar Andorra a grups inversors internacionals, impulsar l'ecosistema emprenedor, d''start-ups' i empresarial, i l'atracció de talent i iniciatives. En definitiva, una aposta per l'emprenedoria i el desenvolupament empresarial pensant en un format on inspirar-nos mentre es potenciarà la connexió entre inversors i emprenedors".

En aquesta línia, Hidalgo ha afegit que "serà un fòrum dinàmic, pràctic i obert que permetrà a les persones assistents connectar amb inversors i persones expertes de referència internacional en el camp de la inversió empresarial, l'emprenedoria i el desenvolupament empresarial".

Els participants de l'Andorra Business Market

Entre els ponents que hi haurà en l'esdeveniment, destaca la presència del britànic Tom Horsey, considerat un dels Business Angels més actius d'Europa i CEO de StartupLabs, o Paloma Cabello, inversora i assessora per a empreses tecnològiques amb una àmplia experiència en l'ecosistema empresarial, emprenedor i 'start-up', presidenta actual d'HG Beyond, i ha estat la primera persona europea en estar al Consell Global d'Inversió del MIT.

El programa, a més, comptarà amb la participació de Francisco de la Peña, impulsor del Fons d'Inversió en sèrie B Invertits amb alt impacte a Europa i l'Amèrica Llatina; Fernando Rodríguez Alemany, CEO de 15K Angels, fons d'inversió especialitzat a impulsar iniciatives emprenedores en fase embrionària, i Fernando Rodríguez Alemany, de la xarxa internacional de Business Angels Keiretsu Forum, una de les majors xarxes d'inversors amb seu als Estats Units i Europa.

Tots ells participaran en la taula rodona 'Claus per aconseguir la inversió en Venture Capital: reptes, desafiaments i oportunitats'. També destaca la presència de firmes com Cupido Capital amb la participació de Nicolás Camp i Jorge Fields, o el que va ser responsable del fons Américo Venture, Valentín García, entre d'altres.

La inversió en empreses familiars, així com l'aspecte de finançament estratègic per al desenvolupament empresarial o l'impuls a la innovació, també estarà coberta en aquest esdeveniment amb les signatures Àrea Financera, Della Capital i Puente Relevo.

En l'àmbit internacional, destaca la presència de la plataforma francesa d'inversió Multipliers, la britànica Capital Partners, la Fundació Europea Finnova amb seu a Brussel·les i impulsora dels Startups Europe Awards, o la Comunitat Europea d'Inversors StartupXplore, entre d'altres.

El programa, obert a la inscripció de qualsevol empresari, emprenedor o professional, comptarà a més amb una intervenció orientada a la construcció del propi ecosistema inversor d'Andorra de la mà de Big Ban Angels, Plataforma d'inversió. Les inscripcions ja es poden fer a través del link https://www.andorrabusinessmarket.com/ca.