Dos turistes entren en un hotel. (Foto: Arxiu ANA)
Turisme

L'ocupació hotelera es manté durant la darrera setmana

Des de l'UHA indiquen que en els pròxims quinze dies obriran més establiments i es mostren optimistes de cara a l'estiu

Andorra la Vella.- L'ocupació hotelera del 31 de maig al 6 de juny presenta unes xifres molt similars a les de la setmana anterior, tant entre setmana com el cap de setmana. Així, segons ha fet públic aquest dimarts la Unió Hotelera d'Andorra (UHA), la mitjana d'aquesta darrera setmana ha estat del 35,41% (la setmana anterior va ser del 35,11%) i el cap de setmana ha estat del 55,26% (l'anterior va ser del 55,66%).

El director de l'UHA, Jordi Pujol, ha indicat que és important "que aquest percentatge si no creix, almenys no decreixi" perquè de mica en mica algun establiment més va obrint les seves portes. El nombre d'establiments oberts durant aquest període se situa en 33, després que cinc hotels més hagin decidit obrir portes, tot i que tres encara només ho han fet el cap de setmana.

Amb aquesta tendència, Pujol ha explicat que en els quinze dies vinents alguns establiments més també obriran amb l'obertura dels parcs de muntanya i amb l'inici dels concerts de l'Andorra Mountain Music. Així mateix, com a valoració, des de l'UHA manifesten que es troben amb ocupacions per sobre del 50% en els hotels oberts i es mostren optimistes de cara aquest estiu.