L'Andorra Esports Clúster investiga com millorar el turisme esportiu
A l'Alça

L'Andorra Esports Clúster investiga com millorar el turisme esportiu

Està elaborant un estudi amb la participació de tots els sectors per identificar les necessitats del visitant vinculat als esports

El 8% del Producte Interior Brut andorrà el genera la indústria esportiva i al país hi ha més de 150 empreses vinculades a aquest sector. Per aquest motiu, l'Andorra Esports Clúster està fent un estudi detallat per identificar quins elements de l'oferta turística pot millorar el Principat per seguir atraent turisme esportiu. Tal com ha explicat al programa 'A l'Alça' Gemma Riu, mànager de l’Andorra Esports Clúster, "un dels projectes que estem treballant ara mateix és saber quines millores podem aplicar des de l’hosteleria, la restauració, el comerç, les instal·lacions esportives i certa part d’infraestructures" per atraure aquest tipus de visitant, ja que "el nou consumidor esportiu, i no només el que estava ara, ha evolucionat des de l’inici de la pandèmia". En aquest sentit, ha afegit que volen saber "les seves necessitats", i "quina petita part pot millorar l’hotel, quina petita part pot incorporar un restaurant… què podem fer tots per adaptar-nos més al consumidor esportiu".

Recentment i amb l’objectiu d’incrementar la competitivitat de la indústria esportiva, el Principat és un dels pocs països al món que ha declarat l’esport com a sector d’interès nacional, protegint així les seves empreses i ajudant a impulsar els projectes que se’n derivin. Durant l'entrevista, Riu ha recalcat que aquesta fita "ajuda moltíssim a reduir aquesta incertesa i fa que Andorra sigui avui una plaça atractiva per venir a invertir en projectes esportius".

Els darrers mesos, el clúster ha signat un acord amb la Universitat d’Andorra per compartir coneixements, i un altre amb l’escola de negocis Unisport; ha fet un conveni de col·laboració amb el clúster d’esports de Catalunya per crear sinèrgies, i ha pactat amb el Govern promoure les bones pràctiques ambientals en esdeveniments esportius. "Andorra ha fet una feina magnífica fins ara i jo crec que hem de seguir amb aquesta evolució i ara focalitzar-se en aquesta part de desestacionalització que pot aportar molt valor. Penso que és el moment i tenim l’oportunitat i l’aprofitarem segur", ha explicat Riu.