La signatura de l'acord. (Foto: Andorra Bussines)
Innovació

Acord per mostrar el potencial d'Andorra en 'eSports'

L'esdeveniment se celebrarà el 27 i 28 d'octubre a la ciutat de Madrid

Andorra la Vella.- El ministre de Presidència, Economia i Empresa d'Andorra i president d'Andorra Business, Jordi Gallardo, el secretari d'Estat de Diversificació Econòmica i Innovació, Marc Galabert, i el director general de Global Esports Summit, Antonio Lacasa han tancat aquest dijous un acord per mostrar el potencial d’Andorra en 'eSports' al congrés de jocs electrònics més important d’Europa. La signatura del conveni ha tingut lloc a l’edifici de Govern de Prat del Rull i através d'aquesta formalització, ambdues entitats es comprometen a focalitzar els objectius de promoció del sector dels 'eSports' d'Andorra, alineats amb la pròpia definició del Pla Estratègic, presentat recentment pel mateix Govern i Andorra Business, i desenvolupat per l’empresa Auren España. Aquesta promoció es destacarà especialment al congrés que se celebrarà el 27 i 28 d'octubre d'aquest any, a Kinépolis Ciutat de la Imatge de Madrid.

 

Aquest marc de col·laboració emmarca diferents accions conjuntes i de participació a nivell de comunicació i connexió amb els agents de l'ecosistema, i serveix com a base i de fil conductor per a posteriors accions més concretes. Jordi Gallardo ha assenyalat que "els esports electrònics són un dels sectors estratègics en què el Govern d'Andorra està treballant per crear un pol de desenvolupament d'aquesta indústria que permeti aportar noves fonts de valor a l'economia andorrana. Juntament amb les activitats i els eixos estratègics, que ens marca el pla estratègic d'esports electrònics que hem desenvolupat des d'Andorra, podem teixir aliances estratègiques amb socis internacionals de la talla del Global Esports Summit i permet posicionar el país més enllà del seu entorn immediat, a més de generar sinergies per desenvolupar propostes vinculades als 'eSports' al Principat ".

Finalment, Antonio Lacasa ha declarat que "el Govern d'Andorra s'ha posicionat en un clar lideratge europeu en la indústria dels 'eSports'. Aquest partnership amb Global Esports Summit és la clara demostració de l’interès mutu pel creixement del sector en l'àrea de l'entreteniment, de la formació, l'entorn social i l'empresarial. GES dona suport amb entusiasme a aquesta aposta i oferirà a la màxima entitat andorrana les seves plataformes de visibilitat i connexió amb l'entorn esports business".