La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS). (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

La CCIS s’adhereix a 'Eurochambres', l’associació de Cambres de Comerç i Indústria europea

Mas explica que la voluntat és donar un impuls a les empreses del país "per tal d'obtenir una visió més internacional de l'economia i un mercat més ampli"

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis (CCIS) s'ha sumat a les cambres europees que formen part d''Eurochambres' per tal de fomentar la internacionalització de les empreses i treballar conjuntament amb altres institucions anàlogues.

'Eurochambres' és una institució europea que treballa per una visió integral, global i competitiva de les empreses a través del progrés econòmic gràcies al rol actiu de les cambres de comerç de diferents territoris. Així, representa centenars de cambres de comerç d'Europa davant les institucions de la Unió Europea, per tal d'identificar activitats comunes d'interès i fomentar la capacitat de construir una xarxa europea de cambres.

L'objectiu principal d'aquesta institució és influenciar el desenvolupament de diverses polítiques en favor de les cambres de comerç, capitalitzant la connexió entre la xarxa de membres i l'economia dels països, posant èmfasi en les petites i mitjanes empreses. Actualment, l'entitat compta amb 43 cambres nacionals, 1.700 cambres regionals i locals i 20 milions d'empreses representades, un 93% de les quals són petites i mitjanes.

El president de la CCIS, Josep Maria Mas, ha explicat que "volem donar un impuls a les empreses del país per tal d'obtenir una visió més internacional de l'economia i un mercat més ampli". En aquest sentit, ha afegit que "tot i que fa mesos que treballen en aquest projecte, la Covid-19 ha posat de manifest la necessitat de diversificar els mercats de consumidors dels nostres productes i serveis, per la qual cosa creiem que aquesta adhesió és una gran notícia pel teixit empresarial andorrà".