Escape Andorra amplia el negoci i arriba a La Massana
A l'Alça

Escape Andorra amplia el negoci i arriba a la Massana

Després d'obrir un nou 'escape room' a Ordino, n'inaugura un altre en la parròquia massanenca

Un 'escape room' és com una gimcana de tota la vida, però més elaborada, feta en una habitació que recrea de manera teatral una situació i sovint amb personatges disfressats. A Andorra es poden trobar mitja dotzena de sales d''escape room', però l'empresa Escape Andorra, fundada per l'Inka Bellés i la Mar Gual, es dedica a dissenyar jocs d'escapament a l'aire lliure i vinculats a la història del país. Tal com ha explicat una de les seves fundadores al programa 'A l'alça', "el projecte va sorgir al mes d'octubre; la Mar i jo som guies de muntanya i culturals i, com que no vèiem molt clar com aniria la temporada d'hivern, si hi hauria les fronteres tancades, vam pensar que havíem de fer alguna cosa amb el públic local. Aleshores després de fer una pluja d'idees va sorgir el projecte de fer un 'escape room' a l'aire lliure, que fos teatralitzat i amb una temàtica cultural".

Van començar creant-ne un a Sornàs, ambientat l'any 1930 i el projecte ha anat tan bé que n'acaben d'estrenar un altre a la Ruta del Ferro i pròximament també en posaran en marxa un altre a la Massana amb la història del rei Boris com a teló de fons. I és que el seu, és un negoci que requereix poca inversió més enllà del registre de la marca i el desenvolupament de l'activitat. "Quan vam començar mai ens vam plantejar fer un 'escape' en un lloc tancat, per la nostra feina com a guies, ja ens agradava l'aire lliure i vam pensar, 'si es fa en una habitació, per què no fer-lo a fora?'. D''escapes' a l'aire lliure, com a clients no n'havíem fet mai cap i vam pensar que era una bona idea i ens hi vam llençar, i creiem que el fet de ser a l'aire lliure dona un 'plus', sobretot en aquesta època de pandèmia, i és una bona manera de sortir d'aquest món de la pandèmia en el que estem ficats", ha explicat Bellés.

El negoci dels 'escape rooms' s'entén arreu del món i compta amb un campionat mundial de jocs d'escapament, tot i que Andorra no té equip oficial que hi competeixi. El primer 'escape' que es va muntar al país va ser l'any 2015, i malgrat reconèixer que és una experiència que el públic sol fer només una vegada i s'han de crear nous jocs, han consolidat una clientela fidel i apassionada pels 'escape rooms' alhora que han aconseguit diversificar l'oferta lúdica i cultural del país.