La CASS. (Foto: Arxiu ANA)
Sector públic

La Covid-19 ja no és 'accident laboral'

Ho ha decidit el consell d'administració en la sessió d'aquest dimarts

El consell d’administració de la CASS ha decidit en la sessió d'aquest dimarts que les baixes per diagnòstic del SARS-CoV-2 o bé per aïllament forçós en aplicació del procediment d’actuació per evitar la propagació del SARS-CoV-2 passen a tenir la consideració de risc malaltia comuna, deixant així de ser assimilades a risc d’accident laboral. La mesura, amb caràcter retroactiu, és vàlida des de l'1 de juliol.

Durant la reunió també s'ha nomenat a Francesc Martin com a representant de la CASS a la taula nacional de salut mental i addiccions d’Andorra. Martin és membre de l’Àrea de Control Sanitari i s’incorporarà en aquesta taula de recent creació, aportant la seva experiència en aquest àmbit.

D’altra banda es valida la posició del Ministeri de Salut i del SAAS de no acreditar una metge especialista en cirurgia plàstica reparadora en tenir cobertura suficient al país; en canvi, sí s'ha aprovat la validació d'un especialista en medicina familiar i comunitària, valida la seva acreditació, en base a les dades de nombre de metges per habitants en països de l’entorn.

Per últim, el consell d'administració ha apovat l'adjudicació definitiva del concurs públic internacional de la contractació d’un estudi actuarial del sistema de pensions andorrà a l’empresa ACTENSE.