Turistes entrant en un hotel del país. (Foto: F. A.)
Turisme

Els hotelers tanquen l'agost amb una ocupació general del 82,6%

Andorra la Vella.- El sector hoteler ha tancat el mes d'agost amb una ocupació del 82,62%, un percentatge superior a la mitjana registrada durant els darrers anys. Així es desprèn de les dades publicades aquest dimarts de la Unió Hotelera (UHA), de les quals n'extreuen que tot i que són unes xifres "difícils de comparar" amb exercicis anteriors i èpoques prepandèmia, consideren que el juliol va estar una mica per sota de les ocupacions assolides anteriorment, amb una mitjana del 52,55%.

Des de la patronal hotelera exposen que durant l'última setmana d'agost s'han registrat unes bones ocupacions de llits als aproximadament 56 establiments oberts que té l'entitat. D'aquesta manera, indiquen que de dilluns a divendres, malgrat ser la recta final de les vacances d'estiu, es va ocupar un 81,31% dels llits disponibles, una dada semblant a la registrada durant el cap de setmana, amb un 81,84% de reserves.

El director de l'UHA, Jordi Pujol, recorda que els percentatges d'ocupació no són comparables amb etapes anteriors per les restriccions imposades a causa de la irrupció de la pandèmia del coronavirus i el nombre d'hotels oberts, el qual ha anat incrementat a mesura que avançava l'estiu i es recuperava l'entrada de turistes al país.