La façana de la Cambra de Comerç. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

La Cambra reforça els assessoraments a empreses per informar de les ajudes públiques disponibles

La institució rep unes 80 consultes mensuals sobre creació d’empreses, fiscalitat, ajudes i altres tràmits

Andorra la Vella.- La Cambra de Comerç impulsa el servei transversal de consultoria empresarial que acompanya i ajuda a empresaris i emprenedors a resoldre els dubtes a l'hora de crear una companyia o societat, a més d'orientar sobre fiscalitat i legislació andorrana que sigui d'interès per a l'àmbit del negoci.

A més, a partir d'ara també hi haurà una línia d'informació sobre les ajudes públiques atorgades pel Govern, els comuns i altres institucions. "Una part essencial de la nostra tasca és estar al costat de les empreses, generant contingut clar i d'interès per totes les empreses que formen part de la nostra institució", explica Josep Maria Mas, president de la Cambra.

En aquest sentit, l'organisme compta amb dues persones especialitzades en aquest àmbit: la Jordina Ticó, responsable del servei, i Laura Lobón, tècnica adjunta, les quals atenen una mitjana de 80 consultes mensuals per resoldre dubtes majoritàriament sobre la creació d'empreses, els canvis en la legislació i altres dubtes puntuals que poden tenir els usuaris, tant nacionals com internacionals.

Des de la Cambra també informen que durant les darreres setmanes, s'ha incorporat un nou servei que s'engloba dins l'assessorament a empreses. Es tracta d'una especialització en informar i divulgar les ajudes existents per part del Govern, comuns i altres institucions que estan a disposició de les empreses del país.

El servei ofereix contacte directe amb l'usuari i respon a necessitats reals de les empreses del país. Així doncs, avui dia, les principals demandes que atén estan relacionades amb les mesures i ajudes derivades de la pandèmia i una informació global de les ajudes existents per persones que acaben d'arribar al país i volen dur a terme una activitat econòmica.

D'aquesta manera, la informació relacionada amb l'emprenedoria és la que més se sol·licita. Durant els pròxims mesos, s'elaborarà material a disposició de les empreses que reculli les ajudes disponibles agrupades per temàtiques i per comuns, en funció de la radicació de l'empresa.