Hive Five arriba al primer any de vida. (Foto: Hive Five)
Empresa

Hive Five acull 80 'hivers' distribuïts en 44 empreses

L'espai arriba al primer any de vida i vol assolir la plena ocupació l'any que ve

L'espai de 'coworking' Hive Five, situat al centre d'Andorra la Vella, arriba al seu primer any de vida havent superat el 55% de la seva capacitat total. D'aquesta manera compta ja amb 80 'hivers' distribuïts en 44 empreses diferents. L'objectiu de l'espai és arribar a la plena ocupació el 2022.

Tal com indiquen des d'Univers Bomosa, malgrat que ha estat un any marcat per la pandèmia i les restriccions, també en l'àmbit dels espais de treball compartit, Hive Five "no ha parat de créixer i acollir nous emprenedors des de la seva obertura oficial, el setembre de 2020". De fet, si comptem les diverses modalitats de treball, des de la taula fixa fins al bo d'un dia, l'espai de cotreball ha acollit 140 usuaris aquest any. Actualment, el nombre de persones que treballen des de Hive Five és de 34 dones i 46 homes.

El perfil dels 80 'hivers' és el d'emprenedors, directors d'empreses emergents i professionals autònoms. També assalariats d'empreses ja consolidades. Del total de les 44 empreses que hi ha a Hive Five, 30 són nacionals i, catorze, internacionals. Aquestes darreres han valorat molt les facilitats que un espai de 'coworking' dona per fer l'aterratge al Principat. És el que es coneix amb el terme 'landing'. Cal remarcar que hi ha 22 empeses domiciliades a Hive Five i que, a més, sis d'elles són empreses emergents.

Segons el director de Hive Five, Martí Batalla, "durant aquest primer any de vida, també hem consolidat els valors del nostre espai de 'coworking' com són la creació de comunitat i la possibilitat de fer 'networking' entre els 'hivers'; la sostenibilitat de l'espai i dels serveis que oferim, com la 'landing' per aterrar de manera amable al Principat". Batalla també ha recordat que "som l'únic 'cowork pet friendly' d'Andorra". "Aquests valors són la clau de l'èxit de l'espai i també una bona contribució a la creació d'un ecosistema d'emprenedoria i innovació al país", ha destacat el directiu de Hive Five.

"Durant el primer any de pandèmia i de vida de Hive Five hem pogut realitzar onze esdeveniments i formacions, en col·laboració amb diferents organitzacions, com Start Up Grind Andorra, Andblockchain, Oracle i Klab Compliance; així com tres 'after-works'", ha afegit Batalla. El director ha explicat que "s'han fet les activitats que ens ha permès la situació sanitària de la Covid-19". En aquest sentit, Batalla s'ha mostrat molt optimista respecte a les activitats que esperen poder realitzar a partir d'ara. Això, sí, sempre que la pandèmia ho permeti.

Durant aquesta setmana Hive Five ha programat diverses activitats per celebrar el seu primer any de vida. Els usuaris de l'espai podran participar en formacions i 'networkings'. Però l'activitat més destacada és un 'afterwork' programat per al dijous 23 on podran "bufar l'espelma del primer any de vida del 'coworking'".