Aliments en una gran superfície. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

L'IPC avançat del setembre se situa en el 2%

En cas de confirmar-se disminuiria una dècima respecte al mes d'agost

Andorra la Vella.- L'índex de preus al consum avançat del mes de setembre situa la inflació interanual en el 2%, segons el càlcul estimat pel departament d'Estadística. Aquest indicador representa un càlcul previ de l'IPC segons el qual, en cas de confirmar-se, disminuiria una dècima respecte a l'IPC avaluat al mes d'agost (2,1%).

Cal destacar que l'IPC avançat d'Espanya se situa al 4% i en cas de confirmar-se augmentaria set dècimes respecte a la variació registrada al mes d'agost i el de França es troba al 2,1% i també augmentaria, en aquest cas, dues dècimes respecte a la variació registrada al mes d'agost.

Des d'Estadística recorden que l'IPC avançat es calcula amb l'objectiu d'aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d'estadística de la UE. Aquest indicador avançat es calcula seguint la mateixa metodologia utilitzada pel càlcul de l'IPC i la diferència rau en la informació utilitzada. L'avançat suposa un càlcul previ de l'IPC amb el 94% aproximat dels preus de setembre entrats. Per a les categories que encara no han estat enquestades, s'utilitza el mateix preu del mes anterior. L'indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa i, per tant, no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l'IPC.