L'agència comercial d'Andorra Telecom. (Foto: Andorra Telecom)
Empresa

El projecte 'Node' de Xavier Orteu, guanyador del concurs d'idees de la nova seu d'Andorra Telecom

L'adjudicatari té ara l'encàrrec de dur a terme la redacció i la direcció facultativa de les obres

Andorra la Vella.- El consell d'administració d'Andorra Telecom ha aprovat aquest dimecres la proposta d'atorgament de premis del concurs d'idees de la nova seu de la parapública, que s'ubicarà al número 112 de l'avinguda Meritxell. El jurat, presidit pel ministre de Turisme i Telecomunicacions i president del consell d'administració, Jordi Torres, ha escollit el projecte 'Node', de Xavier Orteu, que ha estat guardonat amb 20.000 euros. Ara, per tant, l'adjudicatari té l'encàrrec de dur a terme la redacció del projecte i la direcció facultativa de les obres.

El jurat ha atorgat el segon premi, dotat amb 10.000 euros, al projecte dels arquitectes Lluís Ginjaume, Gerard Veciana i Elisabeth Faura, mentre que el tercer premi, amb 5.000 euros de dotació, l'ha guanyat l'equip format per Esther Pascal i Carles Gras. Finalment, s'ha premiat amb 2.000 euros en quart i cinquè lloc els projectes presentats per Marc Monegal per una banda, i Sònia Palau i Daniel Pérez per l'altra.

El jurat ha expressat la qualitat dels treballs presentats i, quant al projecte guanyador, ha coincidit unànimement amb el bon encaix de la proposta arquitectònica amb l'entorn, que ajudarà a donar valor la zona i els moviments comercials entre l'avinguda Meritxell i les zones del Fener i Riberaygua i Travesseres. L'edifici projectarà una imatge moderna i tecnològica, alhora que sostenible, i esdevindrà un punt de referència de l'eix comercial d'Andorra la Vella.