El Servei d'Ocupació. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

El Servei d'Ocupació tanca el setembre amb 640 inscrits, un 4,5% menys que el mes anterior

El consell de ministres aprova un increment del 3,2% del salari mínim a partir del 2022

Andorra la Vella.- El nombre global de demandants al Servei d'Ocupació d'Andorra (SOA) en recerca de feina a final de setembre és de 640 persones, el que representa una davallada del 4,5% respecte del mes anterior (670 persones) i del -21% en comparació amb el setembre del 2020 (810 persones), segons ha detallat aquest dimecres el ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Segons les darreres dades del SOA, a més, es constata que el nombre total de llocs de treball oferts a final del setembre és de 1.402. Una xifra que representa un augment respecte del mes anterior del 43,2%, quan s'oferien 979 llocs de treball, i del +98% respecte del setembre del 2020 (708 persones).

Pel que fa a l'ajut per desocupació involuntària, 98 persones percebien al setembre la prestació. Això suposa una disminució del 29% respecte de les dades registrades el mes anterior en relació amb la desocupació involuntària (139 persones).

Increment del 3,2% del salari mínim

D'altra banda, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha informat de l'aprovació del decret de fixació del salari mínim interprofessional per a l'any 2022. Així, i seguint la línia endegada durant tota la legislatura, l'executiu ha decidit incrementar el salari mínim interprofessional un 3,2% en relació amb el salari mínim vigent, situant-lo en 6,68 euros/hora a partir de l'1 de gener del 2022. El nou increment del salari suposa una retribució mensual de 1.157,87 euros.

La decisió, tal com ha explicat el ministre, respon a la voluntat de seguir fent passes per assolir l'objectiu d'anar equiparant progressivament el salari mínim al cost real de la vida i amb la voluntat d'avançar en la recomanació del Consell d'Europa de situar el salari mínim en el 60% del salari mitjà.

El titular de Presidència, Economia i Empresa ha recordat que aquest decret s'inclou en el paquet de mesures impulsat pel Govern amb el projecte de llei de mesures de protecció i de flexibilització del mercat d'arrendament d'habitatge, de les condicions essencials dels habitatges de preu assequible i de millora del poder adquisitiu.

Gallardo ha recordat que aquest seguit de mesures també recull un increment a partir del gener del 2022 de fins al 3,2% de les pensions de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) que tinguin un import brut inferior al salari mínim interprofessional.