Entrada per la frontera hispanoandorrana. (Foto: Arxiu)
Turisme

Cau l'entrada de vehicles més d'un 2% al setembre

En els darrers dotze mesos la davallada es troba prop del 15%

Andorra la Vella.- El nombre de vehicles que ha entrat al país durant el setembre ha estat de 324.109, fet que suposa una variació percentual negativa respecte al setembre de l'any anterior del -2,4%. Concretament, el total de turismes presenta un decrement del -2,6% i en canvi, l'entrada de vehicles pesants mostra un increment del 5,7%, segons publica aquest dijous el departament d'Estadística.

Els turismes provinents d'Espanya han disminuït un 2,2%, mentre que els provinents de França han caigut un 3,4%. Quant als vehicles pesants, hi ha hagut una variació percentual positiva del 6% per la frontera hispanoanadorrana i del 4% per la francesa. De gener a setembre del 2021, respecte al mateix període del 2020, s'ha produït un increment del +0,1% en el nombre de vehicles, amb un increment del +7,3% dels provinents d'Espanya i un decreixement del -13,0% dels provinents de França.

En els darrers dotze mesos han entrat a Andorra 2.921.167, el que representa una davallada del 14,8% respecte al mateix període de l'any anterior quan van entrar 3.428.415 vehicles. Per la frontera del riu Runer la caiguda ha estat del 10,8% i per la del Pas de la Casa ha estat de 22,6%.

Finalment, pel que fa a les dades ajustades, les variacions mensuals del total de vehicles presenten una tendència a la baixa en els darrers cinc mesos, i en aquest setembre se situa en un -3%. Les variacions mensuals de l'entrada de vehicles per la frontera hispanoandorrana mostren una tendència a l'alça tot i que negativa, en el darrer mes, situant-se en un -1,6%. Pel que fa a les de la frontera francoandorrana, presenten una tendència a la baixa tot i que positiva, en els darrers tres mesos, situant-se en un 1,5%.