El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en la Trobada Empresarial al Pirineu. (Foto: M. P.)
Sector públic

Gallardo remarca la voluntat d'Andorra de participar en la candidatura dels JJOO d'Hivern al Pirineu

El ministre considera que seria important aprofitar les infraestructures i l'experiència del Principat

La Seu d'Urgell.- Andorra vol formar part de la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern al Pirineu pel 2030. Així ho ha manifestat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo. "El Govern sempre ha manifestat, a través de l'ambaixador espanyol, o en les trobades bilaterals, la predisposició i les ganes" de formar part d'aquesta candidatura, ha exposat, assegurat que Andorra pot aportar millors instal·lacions per algunes disciplines i també una gran experiència que "ens situen com un país referent en el món de la neu a nivell internacional". En aquest sentit, ha comentat que seria "intel·ligent" aprofitar aquesta voluntat de l'executiu. Tot i aquesta voluntat, el ministre també ha sigut sincer, reconeixent que Andorra no pot aspirar a uns JJOO d'Hivern en solitari.

Des d'una perspectiva de transformació, Gallardo ha comentat que seria una gran oportunitat per millorar i impulsar el Pirineu, les connexions, i el moviment econòmic. "Una candidatura de JJOO d'Hivern que pretén aprofitar infraestructures ha de mirar cap a Andorra, on tenim unes fantàstiques infraestructures" tant des del punt de vista de l'esquí com també una important infraestructura hotelera, ha manifestat. A més, també considera que no cal fer grans inversions. "No ens podem arriscar a fer inversions que només s'utilitzen per als dies de la competició", ha dit.

D'altra banda, en el marc de la Trobada Empresarial al Pirineu, el titular de Presidència, Economia i Empresa, ha emfasitzat el fort impacte que té Andorra a la regió, ja que gran part de la riquesa del Principat repercuteix al Pirineu. "A la Seu d'Urgell i a la regió li interessa que Andorra vagi bé", ha indicat, afegint que és valuós l'intercanvi. Gallardo també ha explicat que el procés de diversificació d'Andorra apostant per la innovació i la digitalització està servint per a la internacionalització del país, la qual també ha servit per canviar la imatge d'Andorra.