Una benzinera de Sant Julià de Sant Julià de Lòria. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Els preus dels carburants puja a l'octubre

El gasoil de calefacció s'ha incrementat prop d'un 8%

Andorra la Vella.- Durant el mes d'octubre del 2021, s'ha produït un augment generalitzat dels preus dels carburants respecte al mes anterior. El preu del gasoil de calefacció, que s'ha pagat a 0,858 euros, s'ha incrementat un 7,8% i el del gasoil de locomoció i el gasoil de locomoció millorat, que s'han pagat de mitjana a 1,134 i 1,164 euros, han augmentat un 5,9 i un 5,6% respectivament. Pel que fa a la gasolina sense plom de 95 octans i la Gasolina sense plom de 98 octans, amb un preu mitjà d'1,291 i 1,351 euros, han pujat un 3,8%, tal com publica aquest dijous el departament d'Estadística.

Si es compara amb el mes d'octubre del 2020, també s'ha produit un augment general dels preus dels carburants: el del gasoil de locomoció un 32,3%, el del gasoil de locomoció millorat un 31,1%, el de la gasolina sense plom de 95 octans un 30,0% i el de la gasolina sense plom de 98 octans un 28,3%. A més, el preu del gasoil de calefacció ha augmentat en un 38,4%.

Pel que fa a la comparació dels preus mitjans dels darrers dotze mesos amb el mateix període anterior, es constata també un augment general dels preus. El del gasoil de locomoció i el del gasoil de locomoció millorat han augmentat un 6,1% i un 5,9% respectivament. El de la gasolina sense plom de 95 octans i el de la gasolina sense plom de 98 octans ho han fet amb un 7,0 i un 6,6% respectivament.

D'altra banda, en els preus dels carburants amb dades ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l'any actual, es constata una tendència a la baixa, tot i que positiva, en el darrer mes en el gasoil de calefacció amb un +4,4%. En el gasoil de locomoció, s'aprecia una tendència a la baixa, tot i que positiva, en el darrer mes, i se situa en un +1,9%. La mateixa situació es presenta amb el gasoil de locomoció millorat que té una tendència a la baixa, tot i que positiva, i se situa en un +1,9%. Pel que fa a la gasolina sense plom de 95 octans, mostra una tendència estable en el darrer mes, mantenint-se en un +2,4% i la gasolina sense plom de 98 octans mostra una lleugera tendència a l'alça en el darrer mes situant-se en un +2,4%.