El director de Naturland, Xabier Ajona, aquest diumenge durant la presentació de les novetats de l'estació laurediana. (Foto: Naturland)
Turisme

Rècord de facturació a Naturland durant els últims quatre mesos

La data prevista d’inici de temporada és el 3 de desembre,

Sant Julià de Lòria.- Naturland ha assolit el seu rècord de facturació durant els últims quatre mesos. Ho ha afirmat el director de l'ecoparc, Xabier Ajona, ha assenyalat aquest diumenge en roda de premsa que la facturació de l'últim quadrimestre ha suposat un "rècord històric" i "ens ha servit per recuperar part del que no havíem pogut ingressar durant el primer semestre de l'any". D'aquesta manera, l'estació es prepara per afrontar la nova temporada d'hivern amb l'estrena d'instal·lacions d'esquí de fons reutilitzant infraestructures de l'antic parc d'animals.

Segons han informat, la reconversió més important que s'ha fet, la qual es podrà veure ja aquesta temporada d'hivern, és la reutilització de l'antiga cova de l'os, que es farà servir com a botiga de lloguer de material d'esquí i per acollir als grups. Així doncs, l'edifici de l'amfiteatre, que fins ara albergava aquesta utilitat, serà la seu del NEC (Nòrdic Esquí Club La Rabassa - Naturland), que disposarà d'un equipament amb dutxes i canviadors per als socis, i un espai més ampli per a la seva activitat. Naturland també oferirà com a novetat les motos de neu elèctriques (moonbikes), les rutes a cavall i els passejos amb ponis, que s'alternaran amb les raquetes, els trineus, el Tobotronc i l'Airtrekk amb la tirolina, entre altres activitats a les dues cotes.

D'altra banda, la botiga i centre d'atenció al client que s'ha estrenat aquest estiu, per al lloguer de bicicletes i venda de material, Naturland SHOP, també tindrà aquest ús per a particulars amb material d'hivern. A més, farà el servei de taquilla per a la venda de forfets i entrades. A més, es posa en marxa un servei a la carta d'acompanyament personalitzat, que consisteix a fer un seguiment exclusiu als clients amb un guia del centre, que inclourà fins i tot el transport des de l'hotel.

Pel que fa a restauració, s'obrirà la Borda de Conangle (Cota 2000) durant cada dia de la temporada, i el restaurant La Cafeteria, juntament amb el restaurant El Foc (Cota 1600) en funció de l'obertura de les activitats d'aquest indret. També es faran activitats nocturnes que combinaran sopars amb experiències en jornades assenyalades. La data prevista d'inici de temporada és el 3 de desembre, i finalitzarà després de la Setmana Santa, el 18 d'abril.

En referència a les pistes d'esquí, l'estació renova el sistema d'innivació artificial, amb la instal·lació de dos nous canons de turbina a la pista verda del Prat de Conangle, que, tal com han indicat, multipliquen la producció de neu gràcies a la seva tecnologia d'última generació.