Simulacre de facturació i controls de seguretat. (Foto: Govern d'Andorra)
Simulacre de facturació i controls de seguretat a l'aeroport d'Andorra-La Seu. (Foto: Govern d'Andorra)
Mobilitat

Simulacre de facturació i controls de seguretat a l'aeroport d'Andorra-La

S'ha fet previ a l'inici dels vols regulars i hi han participat una trentena de persones en el paper de passatgers

Andorra la Vella.- Aquest dimecres s'ha efectuat un simulacre amb passatgers a l'Aeroport d'Andorra-La Seu previ a l'entrada en funcionament de les línies regulars. Es tracta de les denominades proves de càrrega, que serveixen per comprovar que el circuit dissenyat des de l'arribada dels passatgers a l'aeroport fins a l'embarcament funciona de manera correcta. En total, una trentena de persones han pres part en el simulacre en el paper de passatgers. Així, han hagut d'efectuar el procés de facturació de l'equipatge –de mà o embarcat–, emissió i recollida dels tiquets i passar per la zona dels controls de seguretat.

A banda d'aquests passatgers, hi ha participat també personal de facturació de la companyia Air Nostrum i efectius tant de la Guardia Civil com de l'empresa que s'encarregarà del control dels equipatges.

Tant des del Govern com des d'Aeroports de Catalunya es considera que el simulacre ha estat un èxit i tot està preparat per a l'inici dels vols regulars el mes vinent. Tal com ja va avançar el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, Air Nostrum oferirà la connexió entre l'aeroport d'Andorra-La Seu i l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas a partir del 17 de desembre. Hi haurà un vol en ambdues direccions cada divendres i diumenge i s'estudia la possibilitat que en dies concrets (com per exemple les festes nadalenques) aquests s'adeqüin segons la demanda.

El bitllet té un preu a partir de 59 euros, i es pot adquirir a través del web d'Iberia, que utilitza l'eina internacional OneWorld i s'hi té accés des de qualsevol lloc del món. A més, es pot comprar com a destí final o combinar-ho com a escala per arribar a una altra destinació final.