El cartell de la primera edició de l'Andorra International Innovation Summit. (Foto: Andorra Recerca i Innovació)
Innovació

Andorra Recerca i Innovació organitza la primera edició de l'Andorra International Innovation Summit

L'objectiu de la jornada, que reunirà actors líders del món de la innovació, serà intercanviar experiències i debatre sobre els reptes de futur

Andorra la Vella.- En el marc del desenvolupament de l'Estratègia d'Innovació i Emprenedoria d'Andorra, el Govern i Andorra Recerca + Innovació (ARI) organitzen la conferència 'Partnerships for leveraging innovation ecosystems', que se celebrarà el 25 de novembre al Centre de congressos d'Andorra la Vella a partir de les 9 hores, i que s'emmarca dins de la primera edició de l'Andorra International Innovation Summit.

La conferència té com a objectiu reunir actors rellevants de diferents ecosistemes d'innovació líders en el món per a intercanviar experiències i debatre sobre els reptes futurs amb la finalitat de desenvolupar entorns altament competitius amb impacte en la societat. La jornada comptarà amb perfils d'alt nivell com Jean-Michel Lodwig, director de desenvolupament de negoci de Luxinnovation; Daniel Marco, director general d'Economia i Innovació del govern de Catalunya; Jonathan Menhiun, director de l'Institut d'Innovació d'Israel i Lourdes Cruz, directora de desenvolupament de negoci a Màlaga TechPark.

Tal com s'assenyala des de l'ARI, "l'emprenedoria i la innovació són i seran les claus per a canalitzar les noves tendències i convertir-les en solucions que generin impacte econòmic permetent la progressiva diversificació de l'ecosistema empresarial atorgant un augment de la competitivitat i sostenibilitat d'aquest i impactant en el benestar de la societat".

Els tres pilars de recerca, innovació i emprenedoria, són el suport d'una nova estratègia que, més enllà del programa H23, pretén establir les bases d'un camí definitiu i decisiu cap a un ecosistema innovador-empresarial a Andorra. Un full de ruta que permeti, d'una banda, l'alineació cap a uns eixos d'especialització específics del país i, per una altra, el desenvolupament de les infraestructures, atracció de talent, el capital d'inversió i la cultura innovadora i emprenedora al país.

La sessió es realitzarà en llengua anglesa i serà benvinguda per a tothom que hi estigui interessat. Per assistir-hi cal formalitzar la inscripció a través de la web d'Andorra Recerca + Innovació (https://www.ari.ad/partnerships-innovation-ecosystems.php).