El Servei d'Ocupació. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

Les persones inscrites al Servei d'Ocupació continuen baixant i se situen en 494 a tancament de novembre

Els llocs de treball oferts pel SOA augmenten considerablement fins a situar-se en els 2.046

Andorra la Vella.- Malgrat l'actual repunt de la pandèmia, les persones inscrites al Servei d'Ocupació d'Andorra (SOA) continuen a la baixa. Segons ha detallat aquest dimecres el ministre portaveu, Eric Jover, a tancament del mes de novembre són 494 les persones inscrites al servei, una xifra que representa una davallada de poc menys d'un centenar respecte del mes anterior, el qual acumulava 592 inscrits.

Aquesta dada positiva, tal com ha indicat el ministre, "també es veu reflectida en el dinamisme de la nostra activitat econòmica" pel que fa als llocs de treball oferts pel SOA, que han passat de 1.745 a l'octubre als 2.046 a finals de novembre.

Per tal de donar una major importància a les dades presentades, Jover ha recordat que en època prepandèmia, concretament durant el mateix període del 2019, el SOA tenia inscrites 406 persones, fet que representa "una xifra lleugerament pitjor", però que mostra com "hem anat recuperant la tònica d'abans de la crisi sanitària".

En aquest sentit, i en relació amb els llocs de treball oferts, durant el mes de novembre del 2019 eren 1.174, el que representa que "gairebé estem al doble del nombre de llocs oferts abans de la pandèmia". Amb tot, el portaveu del Govern ha posat en relleu que actualment el Principat compta amb "un ritme d'activitat econòmica molt positiu", cosa que significa que la ciutadania inscrita al SOA "progressivament es va normalitzant cap a xifres més habituals".