El ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. (Foto: M. P.)
Sector financer

Aprovades determinades normes internacionals d'informació financera adoptades a la UE i aplicables a Andorra

El comitè tècnic s'encarrega de fer la valoració

Andorra la Vella.- El Govern ha aprovat aquest dimecres el Decret pel qual s'aproven determinades adequacions a normes internacionals d'informació financera adoptades a la Unió Europea i aplicables a Andorra. Jover ha recordat que el comitè tècnic s'encarrega de fer la valoració de les normes d'informació financera i les seves interpretacions relacionades que hagin estat adoptades prèviament a la UE per tal que les apliquin les entitats operatives del sistema financer andorrà i els organismes d'inversió col·lectiva de dret andorrà.

Així, aquest comitè ha valorat les normes i ha proposat al Govern "l'adopció de diferents normes financeres que s'apliquen a Andorra en la línia de les adequacions que ja s'han produït a la UE". Entrant al detall, es tracta de les següents adequacions a les normes: NIIF 16 Arrendaments; IFRS 3 Combinació de negocis; NIC 16 Immobilitzat material; i NIC 37 provisions, passius contingents i actius contingents.

Tal com ha posat en relleu el ministre, "no es preveu cap mena d'impacte significatiu d'aquestes modificacions en els estats financers de les entitats operatives del sistema financer andorrà i dels organismes d'inversió col·lectiva de dret andorrà".