El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres. (Foto: Arxiu ANA)
Empresa

Els representants de la restauració traslladen a Torres l'afectació que tenen amb les restriccions de la Covid-19

El ministre s'ha comprès a fer-ho arribar a l'executiu durant la trobada que han tingut aquest dimarts

Andorra la Vella.- El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres; el secretari d'Estat d'Economia, Èric Bartolomé; i el director de Turisme, Sergi Nadal, s'han reunit aquest dimarts amb els representants dels restauradors que formen part de la Unió Hotelera i d'Autèntics Hotels. Així, els representants del món de la restauració han volgut exposar al ministre Torres l'afectació que tenen les diferents mesures temporals aplicades per fer front a la pandèmia als seus negocis, i especialment en la campanya de les festes nadalenques. D'aquesta manera, han apuntat que en alguns dels casos, les limitacions de taules i espais poden arribar a disminuir la capacitat del local en un 30%, pel que la facturació se'n veu ressentida.

En aquest sentit, el ministre Torres els ha agraït els esforços que han realitzat des de l'inici de la crisi per adoptar les mesures i adaptar-se als canvis d'una manera diligent, i s'ha compromès a traslladar a la resta de l'executiu la situació per tal que aquests puguin avaluar possibles canvis, sempre en funció de la situació epidemiològica. Els restauradors, per la seva banda, han valorat positivament els ajuts, directes i indirectes, dels que es van poder beneficiar durant els mesos més durs de pandèmia, com ara les ajudes als lloguers, els crèdits tous o les figures de Suspensió temporal dels contractes de treball (STCT) i de Reducció de jornada laboral (RJL).

El ministre Jordi Torres i la resta de participants en la reunió s'han emplaçat, a petició d'Autèntics Hotels, a tornar-se a reunir a mitjans de gener, un cop ja s'hagin acabat les festes i es pugui tenir una imatge més completa de com ha anat aquest inici de campanya d'hivern i com evoluciona la situació sanitària. La trobada s'ha celebrat de manera telemàtica i ha reunit una desena de persones.