Rondes de Barcelona. (Foto: M. G.)
Mobilitat

Increment de les tarifes per accedir a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona

L'import per inscriure's de manera definitiva al registre ascendeix als 7,50 euros

Andorra la Vella.- El Govern ha aprovat, a proposta del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, el Decret de modificació de les tarifes per a la sol·licitud d'autorització diària d'accés i la inscripció al Registre metropolità de vehicles autoritzats a circular en la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona pel qual s'incrementen les tarifes d'accés a la zona. Aquest canvi respon a la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la gestió metropolitana de les zones de baixes emissions aprovada el 26 d'octubre del 2021 pel Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Aquesta taxa entrarà en vigor l'endemà de ser publicat al BOPA i comportarà l'augment de la taxa d'inscripció al Registre metropolità de vehicles estrangers per als vehicles dels tipus M1, M2, M3, N1, N2 i N3. Actualment, l'import d'autorització diària de cotxes i motos (M1 i L1) té un cost de 3,40 euros i passarà a ser de 5,50. Pel que fa a furgonetes, camions i autobusos (M2, M3, N1, N2 i N3) l'autorització diària ara costa 5,50 euros i passarà a ser de 6,50. Finalment, la tarifa d'inscripció general dels vehicles amb matrícula andorrana que compleixen amb els requisits mediambientals passa de 5,80 euros a 7,50.

Des de l'executiu recorden que el Reglament del registre metropolità de vehicles estrangers i d'altres vehicles autoritzats ZBE Rondes BCN obliga a tots els automòbils estrangers que desitgin accedir-hi a inscriure's i fer el tràmit d'alta per permetre la comprovació del caràcter ambiental del vehicle. D'aquesta manera, els conductors amb matrícula andorrana que compleixen els requisits ambientals han de fer la inscripció al registre general amb el cost de 7,50 euros. Tanmateix, cal tenir en compte que aquells que ja estiguin inscrits ho estan amb caràcter definitiu i no és necessari dur a terme cap renovació. En cas de ser propietari d'un vehicle contaminant i no complir les característiques ambientals, s'ha de demanar autoritzacions diàries al cost mencionant anteriorment amb un màxim de deu l'any.

La ZBE compren la capital catalana i també els municipis l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià del Besòs i part de Cornellà de Llobregat i Esplugues de Llobregat. Els vehicles sense autorització o sense el permís diari no hi poden circular de dilluns a divendres entre les 7 hores i les 20 hores.