Les delegacions d'Andorra i de San Marino durant la signatura del conveni. (Foto: SFG)
Sector públic

Entra en vigor el conveni per evitar la doble imposició entre Andorra i San Marino

Encara està pendent la signatura de l'acord amb Hongria

Andorra la Vella.- El Govern informa que amb l'entrada del 2022, i des del passat 1 de gener, ha entrat en vigor el conveni entre Andorra i San Marino per evitar les dobles imposicions i prevenir l'evasió i el frau fiscals (CDI) en matèria d'impostos sobre la renda. Prèviament, el 31 de desembre, el Principat va notificar a la contrapart sanmarinesa l'acompliment dels procediments establerts en la seva legislació interna necessaris per a la seva entrada en vigor, mitjançant el dipòsit de l'instrument de ratificació del conveni esmentat.

El CDI amb San Marino, que va ser signat el 24 de maig pel ministre de Finances, Eric Jover, en el marc de la visita oficial del cap de Govern, ha de permetre impulsar les relacions comercials entre els dos petits estats. Unes relacions que s'han enfortit durant els darrers anys, especialment en el marc de les negociacions amb la UE per a la conclusió d'un acord d'associació, ja que tots dos països negocien junts, també amb Mònaco.

Així mateix, durant la visita del mes de maig, també es va signar un conveni d'amistat i cooperació amb l'objectiu d'estrènyer encara més els vincles en àmbits com el turisme, la innovació o l'educació, entre d'altres, i un protocol sobre aspectes sanitaris que facilitarà la cooperació en situacions com l'actual crisi sanitària.

Amb l'entrada en vigor d'aquest CDI, Andorra ja disposa d'una xarxa de 9 CDI signats amb països com Espanya, França, Luxemburg, Liechtenstein, Portugal, els Emirats Àrabs Units, Malta i Xipre. Està pendent de signatura el conveni amb la República Txeca. Finalment, el CDI amb Hongria està pendent de ratificació per part de les autoritats hongareses.