Foodini de Natural Machines porta la impressió 3D d'aliments a la cuina
A l'Alça

Foodini de Natural Machines porta la impressió 3D d'aliments a la cuina

L'empresa catalana, que compta amb inversió andorrana, prepara un model domèstic de la màquina, fins ara destinada al món gastronòmic

La cuina d'avantguarda ens ha demostrat que la creativitat no té límits a l'hora de presentar un plat a taula. Esferificacions, desconstruccions, emulsions, i des de fa uns anys, també aliments fets amb impressores 3 dimensions. Una de les empreses més innovadores en aquest camp és Natural Machines, que compta amb capital inversor andorrà, i és la responsable de la primera màquina culinària d'aquestes característiques.

Tal com ha explicat Emilio Sepúlveda, CEO de Natural Machines, en una entrevista al programa 'A l'Alça', "el 2017 vam fer una ronda de finançament i van entrar dos socis andorrans; van veure que ja havíem passat la fase de 'penúries' pel que fa al desenvolupament tecnològic i ja estàvem a punt d'entrar al mercat i van creure que era el moment adequat per entrar com a socis". Les rondes d'inversió són freqüents en aquest tipus d'empreses que creixen molt de pressa, i que es coneixen amb el nom d''start ups'. Aportar capital o fer-se soci d'un negoci com el de Natural Machines és una manera que tenen les persones amb un alt poder adquisitiu de donar-li sortida als seus diners i tenir més beneficis.

La màquina Foodini de Natural Machines imprimeix els aliments en tres dimensions amb les formes que un vulgui: es prepara la massa, s'introdueix en una mànega metàl·lica, i es tria el disseny del dibuix. La plataforma tecnològica creada per Natural Machines els permet aplicar la màquina a diferents vessants: no només la gastronòmica sinó també per al món de la cosmètica dissenyant diferents mascaretes personalitzades o medicaments. El seu ús en hospitals i geriàtrics ajuda a millorar el benestar dels pacients a través de l'alimentació, i la fan servir en centres sanitaris de Suècia i el Japó.