Hotels de la capital. (Foto: Arxiu ANA)
Turisme

El nombre d'allotjaments turístics disminueix durant el 2021 i se situen en 216

El total de llits era de 31.211

Andorra la Vella.- El nombre d'allotjaments turístics de la modalitat hotelera (que inclou hotels, aparthotels, hostals, residències i pensions) i de la modalitat apartaments turístics classificats del 2021 se situa en 216 i el nombre de llits és de 31.211. D'aquests allotjaments turístics, 159 són hotels, dinou són aparthotels, nou són hostals o residències, cinc són pensions i 24 són apartaments turístics.

Per altra banda, també hi ha classificats 129 altres allotjaments turístics, entre els quals destaquen les 83 empreses d'explotació d'habitatges d'ús turístic (EGHUT), que representen 2.593 habitatges d'ús turístic (HUT) i un total de 12.323 llits; 28 refugis de muntanya, cinc càmpings, una zona d'acampada, una casa de colònies, dos albergs i nou allotjaments rurals. En total, es troben més de 44.000 places disponibles (44.097) entre els diferents tipus d'allotjaments del país.

En comparació amb l'any anterior, el nombre d'allotjaments turístics ha disminuït en nou, i Encamp, Canillo, la Massana i Andorra la Vella són les parròquies amb més allotjaments d'aquest tipus. Per contra, Sant Julià de Lòria és la parròquia amb menys allotjaments, amb tan sols vuit. Quant al nombre de llits, que han disminuït en 306, correspon a una davallada del nombre de llits en hotels i apartaments turístics, fruit del balanç d'obertura i tancament dels diferents tipus d'allotjaments turístics.