Els motius pels quals és atractiu tenir criptomonedes a Andorra
A l'Alça

Els motius pels quals és atractiu tenir criptomonedes a Andorra

Cada cop són més les assessories financeres que creen departaments especialitzats en la inversió en criptomonedes

El Regne Unit, França, Alemanya, Espanya i Holanda són els cinc països europeus on més diners es mouen en criptomonedes, però cada cop són més nacions les que operen amb aquest tipus de divisa digital. El seu ús arreu del món va créixer un 880% durant l'any 2021. El creixent interès per invertir en criptomonedes ha provocat que moltes assessories de recent creació, com Abast Global, hagin nascut ja amb un departament especialitzat en actius digitals. Així ho ha explicat el mateix soci director d'Abast Global, Marc Urgell, durant una entrevista al programa 'A l'Alça'. "Arran de tot el fenomen de la migració de youtubers, gent amb criptomonedes, influenciadors, etc. ens hem especialitzat molt en aquest tipus de públic; Andorra és un país molt atractiu per a ells, i el que s'està produint és una migració molt important de gent amb patrimoni molt alt en aquest tipus d'actiu; podríem dir que un 20% dels nostres clients tenen aquest perfil, gent que té una gran posició en aquest tipus d'actiu digital".

Andorra compta amb una tributació molt favorable per als inversors de criptomonedes. Mentre que en llocs com Espanya han de pagar fins a un 26% de la compravenda d'actius digitals, aquí només és el 10%, i la xifra podria ser més baixa o nul·la amb la futura llei que regularà el sector, un pas legislatiu pioner a Europa que referma la clara aposta del país per atraure aquest tipus d'inversions. "En els últims anys el perfil d'inversor en criptomonedes era molt jove, però ara, capitals més sèniors s'estan interessant perquè veuen que el negoci no és un 'bluf', que és un sector que és seriós, que té continuïtat i que potser és el futur, i estem trobant molta 'joint venture' d'inversor tradicional amb joves que hi entenen molt d'aquest sector, i d'aquesta unió estan sorgint negocis als quals estem assessorant i estem acompanyant aquí al país".

Al món hi ha prop de 8.000 criptomonedes, i és difícil determinar una xifra exacta perquè constantment se'n creen de noves i també en deixen d'existir. No es pot considerar com un mitjà de pagament legal perquè no té cap suport jurídic al darrere ni un mercat que reguli el seu valor, i els experts prefereixen parlar de les criptomonedes com un mitjà d'intercanvi. En l'era digital, molts veuen les criptomonedes com el següent pas en l'evolució lògica dels diners. Ja sigui sal, monedes de plata, papers en forma de bitllets o divises digitals l'important és que sigui un mitjà de pagament adequat i acceptat per tothom. Els motius pels quals és atractiu tenir criptomonedes a Andorra.