Una benzinera de Sant Julià. (Foto: Arxiu ANA)
Consum

L'IPC de l'abril se situa al +6%

Continua amb un comportament alcista com a resultat de l'augment del preu de l'electricitat i del lloguer de l'habitatge principal, així com dels productes frescos i petroliers

Andorra la Vella.- La variació anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) del mes d'abril del 2022 és del +6,0%, segons publica aquest dijous el departament d'Estadística, respecte al +1,0% que hi va haver l'abril del 2021. Quant a la inflació subjacent, se situa al +2,6% amb relació al mateix mes de l'any anterior. D'aquesta manera, l'IPC mostra un comportament alcista com a resultat de les variacions observades en els grups de béns i serveis. Concretament, l'IPC del març va ser del +4,9%.

Aquest creixement de la inflació ve donat principalment per un augment en el preu de l'electricitat i del lloguer de l'habitatge principal; dels productes frescos, ja que passen del +7,6%, el mes passat, al +9,8%; i dels productes petroliers que passen del +48,0%, el mes passat, al +51,9%.

Comparació de l'IPC amb els països veïns

Pel que fa a l'IPC avançat d'Espanya d'abril se situa al +8,4%. En cas de confirmar-se, disminuiria 1,4 punts respecte a la variació registrada al mes de març. Aquest decreixement és a causa de la desacceleració dels preus de l'electricitat i dels carburants. Cal destacar, el creixement dels preus dels aliments i begudes no alcohòliques. La dada definitiva es publicarà el dia 13 de maig.

L'IPC avançat de França del mes d'abril del 2022 se situa al +4,8%. En cas de confirmar-se, augmentaria tres dècimes respecte a la variació registrada al mes de març. Aquest increment de la inflació és a conseqüència d'una acceleració en els preus dels serveis, dels aliments i dels productes manufacturats. Amb la mateixa tendència alcista, l'energia (que inclouen els productes petroliers), augmenten considerablement respecte al mateix mes l'any anterior. La dada definitiva es publicarà el dia 13 de maig.