Sortidors de carburants en una gasolinera. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

La importació de carburants creix un 27,5% des del gener

Prop de 140 milions d'euros en entrada de béns durant el mes de maig

Andorra la Vella.- La importació de carburant s'ha incrementat un 27,5% durant els cinc primers mesos del 2022 respecte a la registrada durant el mateix període de l'any passat. Així es desprèn de la nota publicada aquest dijous pel departament d'Estadística, en la qual s'especifica que entre els mesos de gener i maig d'enguany s'han entrat 72,09 milions de litres, tot i que ha disminuït, en un 2,4% la importació de fuel domèstic.

L'entrada de carburants durant el mes de maig ha estat de 10,50 milions de litres, una xifra que suposa una variació percentual negativa del 5,9% respecte al mateix període l'any anterior. En referència als darrers dotze mesos, s'han importat 169,53 milions de litres, que representa un increment del 20,1% en comparació als 141,22 milions del mateix termini de l'exercici passat.

Comerç internacional de béns

Les importacions de béns durant el mes de maig han sumat 137,59 milions d'euros, amb una variació percentual positiva del 36,4% respecte al mes de maig de l'any anterior. Sense el capítol 'Energia', la variació seria d'un 32,3%. Pel que fa a les exportacions de béns, se situen en els 16,12 milions d'euros, el que representa un increment del 34,1% en comparació al mateix mes de l'any anterior.

Quant a l'acumulat dels darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 1.548,06 milions d'euros, un import representa una variació percentual del 13% respecte a l'acumulat del període anterior. Sense el capítol 'Energia', les importacions en valor representen un 6,5% més que al mateix període. També cal destacar la importació excepcional de la partida 'Diversos' del capítol d''Objectes d'art, de col·lecció o d'antiguitat' del juny del 2020, ja que si no es comptabilitza, la variació és del 32,3% en comparació a l'acumulat del període anterior.

Entrant al detall de les exportacions, durant el mes de maig han tingut un valor de 350,16 milions d'euros, amb un augment del 109,8%. Sense tenir en compte les exportacions excepcionals de la partida 'Diversos' del capítol 'Objectes d'art, de col·lecció o d'antiguitat' pel setembre de l'any 2020 i pel febrer de l'any en curs, la variació és del 9,7% respecte l'acumulat del període anterior.