El cap de Govern, Xavier Espot, i la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, durant la signatura del conveni de cessió del terreny el 2020. (Foto: Arxiu ANA)
Sector públic

Prop d'1,7 milions per a la primera fase dels treballs de construcció de l'edifici de la Borda Nova

L'actuació consisteix a dur a terme l'excavació de la parcel·la i el sosteniment d'aquesta amb ancoratges

Andorra la Vella.- El Govern ha donat aquest dimecres un pas més endavant per a la promoció d'habitatges a preu assequible amb l'adjudicació definitiva de la primera fase de les obres de construcció de l'edifici de la Borda Nova, a Andorra la Vella. El concurs públic ha estat per l'empresa Progec per un import total d'1.698.789,52 euros.

Els treballs consisteixen a dur a terme l'excavació de la parcel·la i el sosteniment d'aquesta amb ancoratges. En una segona fase es licitarà la resta de treballs d'edificació, com ara els fonaments, l'estructura, els tancaments, o les diferents instal·lacions.

L'edifici, declarat Projecte d'Interès Nacional, està previst que s'aixequi en un terreny cedit pel comú d'Andorra la Vella, ubicat en una parcel·la d'uns 2.822 metres quadrats entre el carrer Terra Vella i el passatge Borda Nova. L'objectiu d'aquest projecte és facilitar l'accés a l'habitatge a la ciutadania.

Aquest edifici forma part de les polítiques que el Govern desenvolupa des de l'inici de la legislatura per fomentar l'accés i el manteniment de l'habitatge de lloguer. En total està previst que l'edifici compti amb 44 habitatges, 205 places d'aparcament, i dos locals.