AFA i BCE han arribat a un acord per una línia repo. (Foto: BCE)
Sector financer

El BCE i l'AFA formalitzen una línia repo

La línia permetrà a l’AFA satisfer la demanda excepcional de liquiditat en euros de les entitats bancàries

El Banc Central Europeu (BCE) i l'Autoritat Financera Andorrana (AFA) han anunciat que el consell de govern del BCE va acceptar, a iniciativa de l'AFA, establir una línia repo que s'activarà en cas de disfuncions del mercat financer andorrà amb l’objectiu de permetre una transmissió fluida de la política monetària del BCE. La línia, de 35 milions d’euros, expirarà el 15 de gener de l'any que ve i permetrà a l’AFA satisfer la demanda excepcional de liquiditat en euros de les entitats bancàries andorranes, en cas de necessitat per part del
mercat.

Aquest mecanisme és un instrument més de la xarxa de seguretat del sistema financer andorrà, tenint en compte tant l'elevada liquiditat de les seves entitats bancàries com la constitució de reserves internacionals que consoliden la seva estabilitat sistèmica i macroprudencial.
Aquest marc és el primer acord bilateral d’una línia de liquiditat entre el BCE i l’AFA i permet a aquesta darrera reforçar els vincles i les relacions amb autoritats homòlogues estrangeres. L’acord complementa les línies de liquiditat permanents del BCE i els acords EUREP amb els bancs centrals no pertanyents a la zona euro.