Els cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina, durant el consell de comú d'aquest dijous. (Foto: M. P.)
Sector públic

Majoral diu que el creixement urbanístic de Sant Julià és 'ridícul' en comparació a la resta de parròquies

El cònsol major lauredià assegura que la parròquia "no farà invents" en la modificació del pla d'urbanisme

Sant Julià de Lòria.- "Sant Julià de Lòria no farà invents". D'aquesta manera, el cònsol major lauredià, Josep Majoral, s'ha referit a la problemàtica actual referent als límits en el creixement urbanístic en parròquies com Ordino, la qual vol evitar un problema a futur lligat a l'augment descontrolat de la població. En aquest sentit, i en resposta als mitjans de comunicació, Majoral ha assegurat que "cada parròquia té la seva especificitat" i, "per sort o per desgràcia, els permisos que hem donat nosaltres són molt pocs". Així doncs, ha declarat que "el creixement urbanístic de Sant Julià, en comparació a la resta de parròquies, és ridícul".

"A Sant Julià no farem invents i anirem a intentar millorar la qualitat de vida dels ciutadans al centre, amb petits ajustaments i arranjaments de problemàtiques que puguin sorgir en altres punts", ha afegit. En el cas de la vila laurediana, "anirem a fer urbanisme on es pot fer", ha sentenciat. En relació amb les demandes rebudes, només es basen en "fer alguna cosa diferent a nivell urbanístic" a la zona de davant de l'edifici comunal, així com a la part alta del poble i en algun altre punt de la vila.

La resta de demandes entrades fan referència a particulars que volen solucionar problemàtiques que han anat sorgint al llarg dels darrers sis anys. La revisió del pla d'urbanisme lauredià introduirà certs canvis a nivell normatiu, ja que, per exemple, "es vol intentar introduir cobertes planes perquè puguin ser vegetals, sempre pensant amb l'òptica del medi ambient". A hores d'ara, però, el nou pla es troba en la fase de redacció tècnica, per la qual cosa encara faltarà compartir el document final amb tots els membres de la corporació.