Crèdit Andorrà surt de l'accionariat del Grup Assegur. (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

Crèdit Andorrà surt de l’accionariat del Grup Assegur

El grup vol continuar impulsant el negoci assegurador a través de l'aliança amb Caser Seguros

Andorra la Vella.- El Grup Crèdit Andorrà ha pres la decisió de sortir de l’accionariat del Grup Assegur i focalitzar la seva activitat asseguradora a Andorra en el projecte conjunt amb Caser Seguros. D'aquesta manera, segons informen des de l'entitat, en línia amb el pla estratègic 2021-2023, Crèdit Andorrà té l’objectiu de "reforçar la seva posició de referència en el sector de les assegurances de vida i no vida a Andorra, explorar nous avantatges competitius i impulsar el creixement del negoci".

Arran d’aquesta operació, Actiu Assegurances, entitat participada en un 25% pel Grup Crèdit Andorrà, es desprèn del 50% d’Assegur Diversos, negoci especialitzat en productes de no vida. D’altra banda, el banc surt de l’accionariat d’Assegur Vida, del qual tenia el 50% de les accions.

Des de Crèdit Andorrà informen que continuaran impulsant la seva activitat asseguradora en el mercat andorrà, que "és estratègica i complementària al negoci bancari", on disposa del 100% de Crèdit Assegurances Estalvi per a la part d’estalvi, i d’una aliança amb Caser Seguros, amb qui va signar un acord l’any 2019 per promoure el negoci de salut i de vida risc a través de Crèdit Assegurances Vida (bancassegurances), de la qual el banc té el 49%, un acord que es va ampliar l’any passat a les assegurances de no vida.

Asseguren que aposten per aquesta relació estratègica per continuar "impulsant el negoci assegurador i incrementar el valor afegit als clients". Afegeixen que el projecte conjunt amb Caser Seguros, entitat referent en el sector, els permet "fer front amb competitivitat i eficiència als reptes a llarg termini d’un sector financer i assegurador en ple procés de transformació global i d’assumpció de les noves normatives reguladores".

En relació amb el mercat espanyol, el grup manté la participació a CA Life Insurance Experts, entitat especialitzada en assegurances de vida, en la qual està present en l’accionariat juntament amb MGC Mútua i Caravela.