Dijous 25 d'abril de 2024
|
21:27 H
Un cartell d'apartaments de lloguer.
Un cartell d'apartaments de lloguer. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

El preu mitjà del metre quadrat dels pisos s'incrementa un 10% en un any

Andorra la Vella.- Al llarg del segon trimestre del 2022 s'ha constatat un increment del 20,4% en el nombre de transaccions immobiliàries respecte del mateix període de l'any anterior, així com un augment del 21,8% en relació amb l'acumulat dels darrers dotze mesos i un. Tanmateix, el preu mitjà del metre quadrat dels pisos s'ha incrementat un 10% si es compara amb el segon trimestre de l'any anterior.

Tal com publica aquest dilluns el departament d'Estadística, respecte del nombre de béns immobles transmesos, s'han incrementat un 27,2% respecte del segon trimestre del 2021, on totes les agrupacions de béns immobles han experimentat un augment, excepte la categoria de 'Locals comercials i magatzems', que mostra una disminució del 22,2%. Així mateix, la variació anual de l'acumulat dels darrers dotze mesos té un augment del 33,4%.

Pel que fa al valor dels béns immobles transmesos, s'han incrementat el 51,5% respecte del segon trimestre de l'any 2021. Totes les agrupacions de béns immobles han incrementat excepte el grup d'altres construccions, que disminueix un 22,3%. La variació anual de l'acumulat dels darrers dotze mesos mostra un augment del 38,2%.

En referència a la superfície transmesa, expressada en metres quadrats, ha augmentat el 79,1% respecte del segon trimestre de l'any anterior, on l'agrupació de béns immobles que incrementa de manera més significativa és la de 'Terreny i plaça d'aparcament' (125,2%) mentre que la que disminueix de manera més important és 'Altres construccions' (-40,8%). La variació anual de l'acumulat dels darrers dotze mesos reflecteix un increment del 44,3%.

Notícies relacionades