Dijous 25 d'abril de 2024
|
22:12 H
Autobusos al seu pas per l'avinguda Meritxell.
Autobusos al seu pas per l'avinguda Meritxell. (Foto: ANA)
Mobilitat

L’abonament per al transport públic gratuït tanca el primer mes amb 11.696 passis activats

Andorra la Vella.- El Govern informa que el primer mes de funcionament de l'abonament gratuït per a les línies de transport nacional d'autobusos s'ha tancat amb 17.630 passis entregats, 3.490 (19,7%) dels quals lliurats per via digital a través de l'aplicació MOU_T_B i 14.140 (80,3%) per canal presencial. Del total d'abonaments entregats se n'han activat 11.696. És a dir, 11.696 persones ja han utilitzat el seu abonament gratuït en algun moment durant el juliol.

La prova pilot, que durarà entre l'1 de juliol i el 31 de desembre d'enguany, té com a voluntat promoure l'ús del transport públic, lluitar contra el canvi climàtic i ajudar a augmentar el poder adquisitiu de la ciutadania després de la pandèmia i la pujada de preus. L'abonament mensual gratuït, que inclou viatges il·limitats arreu del país, s'ofereix a tots els residents d'entre 3 i 64 anys que no disposin ja d'un altre abonament subvencionat com ara el Bus Jove o la Targeta Blava.

L'executiu recorda que hi ha dues opcions per obtenir l'abonament. Per fer-ho telemàticament, cal el certificat digital i s'ha d'accedir a transports.ad per fer-hi la demanda. Un cop s'obtingui el número d'activació, s'ha de descarregar l'aplicació MOU_T_B al mòbil i enllaçar l'abonament amb les dades obtingudes. L'altra opció disponible és desplaçar-se a l'oficina de l'Estació Nacional d'Autobusos, mostrar la documentació i adquirir una targeta física amb un preu de 3 euros. Si l'usuari ja disposa d'una targeta de bus, se li activarà l'abonament en mostrar-la a l'oficina.

Notícies relacionades