Carregant...

Detall de notícia

  • Tere Morató lidera la convocatòria de la selecció nacional. (Foto: Xavi Miró / FAF)
  • Foto oficial amb totes les integrants de la Selecció. (Foto: Xavi Miró / FAF)
  • La portera, Maria Cardoso, durant el darrer entrenament abans de marxar a Liechtenstein. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 16/09/2021 A LES 13:26

Tere Morató lidera el retorn de la Selecció dos anys després

Andorra la Vella.- Dos anys han hagut de passar entre l'últim partit de la Selecció de futbol femenina i el que es disputarà aquest cap de setmana. Un trienni on el futbol femení del Principat ha canviat molt, ja que ha arribat una jugadora a la Primera Divisió Femenina i l'ENFAF ha aconseguit un ascens a Preferent catalana i ha pogut consolidar la categoria. En definitiva, el nivell del futbol femení del Principat ha crescut a passes agegantades en els darrers 1.000 dies.

El nou partit serà dissabte, a Liechtenstein, contra el seu combinat nacional que només ha disputat tres amistosos, dos contra Gibraltar i un contra Luxemburg, però que no és pas una comparsa. La convocatòria que ha fet el seleccionador andorrà, José Martín, està liderada per la jugadora del Villarreal, Tere Morató, i compta també amb Maria Ruzafa, que aquesta temporada juga a l'Aguilas i també amb Maria Moles que està enrolada al juvenil del Levante las Planas. La resta de la selecció és la base de l'ENFAF.

"Tindrem davant un equip complicat, que comença a competir i ens servirà per veure el nostre nivell" va comentar Martín, que va afegir que "cal remarcar les jugadores que tenim fora, però també les que tenim aquí. Tot això ens fa créixer i fer passes endavant i poder competir". Sobre Tere Morató va destacar que "és una jugadora que ens hauria de fer marcar la diferència". A nivell global va afegir que "no hi ha res més maco que poder representar el teu país i escoltar el teu himne".

Les jugadores estan molt il·lusionades amb tornar a vestir la tricolor. Lia Gil va explicar que "estem molt contentes perquè és una oportunitat que no tothom pot tenir. I estic molt nerviosa per representar el nostre país". Gil va afegir que "estem entrenant molt fort, perquè hem de donar el nivell". En una línia similar es va manifestar Maria da Cruz que va dir que "tenim moltes ganes de jugar amb la selecció". Quant a la trajectòria, da Cruz va destacar que "l'ascens de l'ENFAF ens va donar molta moral. I comptar amb la Maria Moles i la Maria Ruzafa que han anat a jugar fora, més la Tere Morató, ens dona un punt més de nivell".

Un equip solvent

EuTot i no haver jugat partits oficials, Liechtenstein no és pas una selecció sense experiència, ja que el gruix de les seves jugadores està jugant entre la primera i la segona divisió de Suïssa. A més a més, dels tres partits amistosos que han jugat, en dos han aconseguit derrotar a Gibraltar (1-2 i 4-1) mentre que l'única derrota l'han tingut davant de Luxemburg.

Pell que fa a les jugadores a tenir en compte, la selecció haurà de vigilar especialment les arribades de segona línia de Viktoria Gerner, que tot i actuar com a centrecampista és la màxima golejadora del conjunt centre europeu amb tres gols en tres partits. Igualment, i també partint des de la medul·lar, un altre dels perills de Liechtenstein és la jove Lena Göpel, que ha marcat dos gols i que després de transitar pel Saint Gallen de la primera divisió Suïssa, actualment està jugant als estats units a les files de l'ULM Warhawks, que és l'equip de 'soccer' de la Universitat de Louisiana.

A més a més, aquest partit tindrà un retorn, i és que Andorra rebrà a les seves rivals de dissabte al juny, en un nou amistós que ja s'ha pactat i que ha de servir per consolidar el retorn dels partits internacionals de la tricolor femenina.