Valeria Berisso, la cinquena ponent del cicle de conferències Speaker's Corner. (Foto: )
Speaker's Corner

Speakers'Corner: aprendre a descobrir l'origen emocional dels símptomes físics

Valeria Berisso analitza exposa els beneficis d'aquesta metodologia al cicle de conferències Speaker's Corner

Andorra la Vella.- Viure des de la consciència. I és que en el món de la descodificació emocional, tot gira al voltant d'això. Així ho assegurava aquesta setmana Valeria Berisso, la cinquena ponent que participarà aquest dijous al cicle de conferències Speaker's Corner organitzat per l'hotel Roc Blanc a les 19.30 hores. Una xerrada que se centrarà en aquesta disciplina que relaciona els símptomes físics que patim amb les nostres emocions i que, tot i que es podria incloure dins del boom de teràpies complementàries que han sorgit els darrers anys, encara és una gran desconeguda per a molts.

Berisso actualment és autònoma i imparteix sessions de ioga, pilates i descodificació emocional a Andorra. De fet, ella mateixa explica que va descobrir la descodificació fa uns anys. Una troballa que la va fascinar fins a tal punt que de seguida va tenir clar que volia formar-se per a poder impartir la teràpia. "Vaig començar per passió. Llavors em vaig encaminar per a poder transmetre-ho" declarava Berrisso mentre confessava que havia tingut la primera presa de contacte amb aquesta metodologia tot llegint un article d'Enric Corbera per Internet, un dels ideòlegs de la Bioneuroemoció que a hores d'ara és molt actiu a YouTube. Ara, després d'haver topat amb algun entrebanc en el àmbit legal pel fet de no poder qualificar oficialment les seves sessions de descodificació emocional com a teràpia, detallarà demà, des de la seva perspectiva i experiència, en què consisteix aquesta metodologia.

Segons Berrisso és senzill d'explicar: allò que no resols en la teva ment, el teu cos ho converteix en malaltia. Així, segons el seu punt de vista, tot dolor intern que es manifesta, és el reflex d'una emoció interna. "El problema que té la societat actual és que va accelerada i no dedica prou temps als codis d'aquests símptomes per a prevenir-los" exposava tot remarcant que "sovint la vida ens dona senyals, però nosaltres decidim ignorar-los, i moltes situacions que es podrien evitar, empitjoren". Allò que proposa la descodificació emocional, doncs, és analitzar a fons aquests missatges a través de certs exercicis o tècniques concretes. "Molts dels símptomes provenen de les nostres vivències i, fins i tot de la nostra infantesa" comentava Berrisso, qui afegia que, de moment, el 'feedback' dels pacients a qui ha anat atenent és positiu. "El procés sovint és dolorós, perquè la gent s'enfronta o reviu situacions emocionals, però molts ja venen preparats o conscienciats amb això" assegurava tot remarcant que la descodificació emocional, en cap cas, ha de substituir la medicina tradicional. "És una teràpia complementària" deixava clar. 

Pel que fa a la conferència que tindrà lloc aquest dijous, i que Berrisso insisteix que està dirigida a qualsevol classe de públic que manifesti interès per aquesta temàtica, la ponent té un objectiu clar. "M'agradaria que els assistents marxessin de la conferència pensant. Venim tots molt programats pel que ens ha inculcat la família o les nostres creences. Hem de començar a dubtar més" avançava Berrisso.