El director d'ElectriCChain, Françoise Sonnet. (Foto: )
Speaker's Corner

Speakers'Corner: el futur de l'energia

El cofundador d'ElectriCChain, Françoise Sonnet, i el director general de FEDA, Albert Moles, plantegen solucions per combatre la crisi

Escaldes-Engordany.-"Nosaltres creiem que les energies renovables són la solució a aquesta crisi energètica" assegura el cofundador d'ElectriCChain, Françoise Sonnet. "És una oportunitat pel país" afegeix. De fet, Sonnet avança que la crisi energètica que estem patint actualment serà un dels temes cabdals que abordarà el debat 'The future of energy: where are we going?', la propera ponència que ha programat el cicle de conferències Speaker's Corner. Una xerrada que estarà protagonitzada pel mateix Sonnet i pel director general de FEDA, Albert Moles, i que se celebrarà aquest dilluns vinent a l'hotel Roc Blanc.

"El nostre entorn està avançant tan ràpidament que la gent té dubtes. I és normal" planteja Sonnet. Per aquest motiu, el cofundador d'ElectriCChain convida el públic a assistir a aquesta conferència que perseguirà, com a objectiu, intentar explicar què hi ha al darrere de les diverses tecnologies relacionades amb l'energia que es troben a hores d'ara al mercat. "Explicarem què s'està fent per combatre aquesta crisi. Quines opcions hi ha" relata Sonnet, mentre celebra que, a Andorra, hi ha molta tradició de plaques solars. "Ara és el moment de l'energia fotovoltaica" confirma tot afegint que la xerrada estarà oberta a tota mena de públic que estigui interessat en la temàtica. Per aquest motiu, es farà en anglès. "El debat estarà obert a tothom" insisteix.

Sonnet, de fet, considera que, en aquests moments, la societat encara s'està regint per un món molt basat en l'energia primària, com el carboni o, fins i tot, l'energia nuclear. "Les factures al consumidor final, actualment, són desorbitades". "Volem que aquest espai serveixi perquè la gent pugui expressar, per exemple, la seva frustració pel que fa a la inflació de preus" comenta. "Posarem exemples de facturació d'energia elèctrica" afegeix.

De fet, Sonnet, treballa en un sector que està especialitzat a aplicar la tecnologia 'blockchain' al món de l'energia. Segons explica, les solucions Energy Blockchain representen models de negoci impactants per augmentar a curt termini les energies renovables i en particular la solar fotovoltaica.