Divendres 26 d'abril de 2024
|
00:54 H
La psicòloga i coach de Psico Disseny Humà, Laura Llacuna.
La psicòloga i coach de Psico Disseny Humà, Laura Llacuna. (Foto: )
Speaker's Corner

Speakers'Corner: conèixer la naturalesa del nostre ésser a partir del disseny Humà

Escaldes-Engordany.- L'objectiu de l'excursió a Montserrat no anava gaire més enllà d'admirar la Moreneta. Que aquell dia Laura Llacuna tindria una de les topades més importants de la seva vida no s'ho esperava ningú. Les coses importants, però, arriben en el moment menys esperat i, aquest, va ser ni més ni menys que el seu cas. "Recordo que em trobava al monestir i, de cop, un home desconegut se'm va apropar i em va preguntar si era 'manifestadora'" explica. "Jo no sabia de què anava la historia, però la situació em va encuriosir fins a tal punt que vaig decidir anar a fer un cafè amb ell", afegeix. Va ser així, envoltada de turistes i peregrins, com Llacuna va descobrir el món del disseny humà. Una revelació que, tal com explica, va ser el detall que la va acabar de convèncer per abandonar d'una vegada per totes el sector de l'empresa, un tipus de feina que, en el fons, sabia que no estava feta per a ella.

Ara, després d'uns quants oferint sessions de psico disseny humà a l'espai Dodecaedre de Barcelona, Llacuna durà a terme aquest dissabte 12 de novembre a l'hotel Roc Blanc en el marc del cicle 'Speakers'Corner' un taller on mostrarà als participants en què consisteix el mètode. "L'objectiu del taller és que tots els participants aprenguin a generar el seu propi gràfic. Un exercici que després podran realitzar a altres persones", exposa Llacuna mentre detalla que la trobada s'iniciarà a les 10 hores del matí i finalitzarà a les 14 hores. "Ens farem preguntes com ara: qui soc, què he vingut a fer, com puc transcendir el dolor, com puc evitar la malaltia, com em puc conèixer, quines eines tinc, quin és el manual de funcionament propi..." avança.

De fet, tal com explica Llacuna, aquest gràfic al qual fa referència és la base sobre la qual es construeix el disseny humà. Un qüestionari inicial que pot dur a terme tothom, ja que es pot trobar fàcilment i de manera gratuïta a moltes pàgines web i que, a partir de les dades de naixement d'una persona -el minut concret i les dades geogràfiques-, calcula a quina tipologia de disseny humà pertany cadascú: tipus manifestador, tipus projectador, tipus reflector i tipus generador. "Cada tipologia té unes característiques, i gràcies a això, podem entendre molts factors del seu caràcter" assegura. En aquest sentit, Llacuna explica que és interessant fer l'exercici per a saber a quina tipologia pertany cadascú, una informació útil que, com comenta, ens pot ajudar tant en l'àmbit personal com a nivell professional. "Ens pot donar eines, ens pot ajudar a entendre com som i, per tant, ens pot aportar beneficis a la nostra empresa, ja que, gràcies a això, sabrem quin tipus de persones tenim al nostre equip", comenta. "És important que l'equip estigui format per persones de diferents tipus perquè es puguin aportar valors les unes a les altres"afegia. "Moltes escoles nòrdiques ja ho estan aplicant", informa. "És rellevant saber a quina tipologia pertany cada nen perquè no els podem tractar de la mateixa manera. Hi ha nens més energètics, nens més mentals..." destaca.

Llacuna, qui coneix de prop aquest mètode que es basa en quatre pilars -l'astrologia, l'"l-Ching", el sistema de xacres i la càbala- assegura que estem vivint un moment de transició energètica planetària. Per això considera que, ara més que mai, és interessant aprendre a aplicar la tècnica. "Quan ens relacionem, compartim informació. Allò que jo no tinc, potser t'ho agafaré. Es tracta d'un intercanvi energètic: hem vingut a compartir amb els altres per nodrir-nos d'allò que no tenim", indica. Llacuna, doncs, proposa aquest taller amb l'objectiu d'oferir als participants una eina més perquè siguin capaços d'interpretar-se a ells mateixos i al seu entorn.

Notícies relacionades