La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de Ramaders d'Andorra, Sílvia Calvó, i el subdirector general de banca país d'Andbank, Josep Maria Cabanes, durant la signatura de l'acord, aquest dilluns al matí. (Foto: M. F.)
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de Ramaders d'Andorra, Sílvia Calvó, i el subdirector general de banca país d'Andbank, Josep Maria Cabanes, durant la signatura de l'acord. (Foto: M. F.)
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de Ramaders d'Andorra, Sílvia Calvó, i el subdirector general de banca país d'Andbank, Josep Maria Cabanes, durant la signatura de l'acord, aquest dilluns al matí. (Foto: M. F.)
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de Ramaders d'Andorra, Sílvia Calvó, i el subdirector general de banca país d'Andbank, Josep Maria Cabanes, durant l'acte de signatura de l'acord. (Foto: M. F.)
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de Ramaders d'Andorra, Sílvia Calvó, i el subdirector general de banca país d'Andbank, Josep Maria Cabanes, durant la signatura de l'acord, aquest dilluns al matí. (Foto: M. F.)
RSC

Acord entre el Govern i Andbank per fer arribar la carn d'Andorra a totes les escoles

Actualment els alumnes de l'escola andorrana i del Lycée ja gaudeixen del producte autòcton

Andorra la Vella.- Els infants de l'escola andorrana i del Lycée gaudeixen en els seus menús escolars, un cop al mes, de carn de qualitat d'Andorra. La voluntat del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i la societat Ramaders d'Andorra és que aquest producte nacional pugui arribar "a totes les escoles" i per fer-ho possible sense que això suposi un cost addicional per a les famílies han arribat a un acord amb Andbank, que donarà 15.000 euros perquè els infants de tots els centres puguin menjar carn d'Andorra.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat i presidenta de Ramaders d'Andorra, Sílvia Calvó, i el subdirector general de banca país d'Andbank, Josep Maria Cabanes, han signat aquest dilluns un acord a través del qual l'entitat bancària fa aquesta aportació dinerària per tal que "es pugui mantenir el preu de venda de la carn i no s'hagi de repercutir el cost a la factura de les famílies", tal com ha detallat Calvó. Així, es vol que almenys un cop al mes els infants puguin gaudir d'aquest producte. A més, aquesta iniciativa va acompanyada d'un taller que duu a terme Andorra Sostenible perquè els infants "entenguin el que estan consumint i què hi ha darrere el projecte", tal com ha exposat la ministra, que ha reivindicat la feina que fan els ramaders per a la preservació del medi i la gestió de les muntanyes.

Des d'Andbank han destacat que per a ells és "un plaer" poder sumar perquè aquesta iniciativa sigui una realitat i en aquest sentit Cabanes ha manifestat que es tracta d'un "projecte molt bo, que encaixava" perfectament amb la filosofia del banc. No en va, ha recordat que Banc Agrícol estava molt lligat a l'ajuda als pagesos i ramaders. "Hem de ser patriòtics", ha destacat Cabanes, que ha reivindicat que el producte nacional es pugui consumir a les escoles i que d'aquesta manera els infants "puguin gaudir de la magnífica carn d'Andorra" i també en puguin ser prescriptors entre les famílies. El representant d'Andbank també ha volgut incidir en la importància del sector ramader i agrícola i la seva bona salut.

Actualment, tal com ha explicat el gerent de Ramaders d'Andorra, Gerard Martínez, la carn d'Andorra ja arriba a uns 6.000 alumnes. Així, entre les onze cuines de l'escola andorrana se'n distribueix uns 500 quilograms al mes i al Lycée uns 100-130 més. Martínez ha recordat que la producció està "limitada" i que per aquest motiu aquesta distribució es limita a un cop al mes, així, ha recordat que a l'any se sacrifiquen uns 800 vedells.