Una imatge virtual del futur heliport a la Caubella. (Foto: Govern d'Andorra)
Empresa

El Govern adjudica la concessió de l'heliport a Heliand i Helinord

La durada del contracte serà de 30 anys a partir de l'acte oficial de signatura

Andorra la Vella.- L'UTE formada per Heliand i Helinord ha estat l'adjudicatària de la concessió de l'heliport nacional que es construirà a la Caubella, segons ha fet públic aquest dilluns el ministeri de Presidència, Economia i Empresa a través del Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA). La durada de la concessió s'allargarà durant un termini de 30 anys des de la signatura del contracte.

En l'edicte es recorda, a més, que el preu màxim a pagar pel Govern serà de 7.627.034 euros en concepte d'aportació per compensar els resultats operacionals negatius, calculats anualment durant els 30 anys de concessió. En cas de resultats positius, l'empresa abonarà un cànon del 10% en cas de no tenir pre clearance, i d'un 15% en cas de tenir pre clearance de l'EBITDA calculat abans de l'aplicació del cànon.

L'oferta que aquest dilluns ha estat adjudicada inclou una pista principal de 100x20 metres ampliable, una pista addicional dedicada a vols d'emergències mèdiques i de rescat, tres posicions d'estacionament pavimentades i un hangar de més de 800 m2. Com a infraestructures addicionals el projecte contempla un edifici terminal i comercial de 900 m2 a dos nivells, un bar-cafeteria, una zona per a activitats comercials i un aparcament annex de 60 places.

Des del Govern han informat que el consell de ministres va aprovar-ne l'adjudicació al novembre i que, posteriorment, l'executiu i l'empresa han tancat el contracte i el consell de ministres n'ha autoritzat la signatura, que tindrà lloc per part del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, durant els pròxims dies i també s'organitzarà una roda de premsa per exposar-ne tots els detalls. Cal recordar que la licitació per adjudicar aquesta concessió preveia un concurs internacional, amb procediment obert i modalitat de contractació ordinària.