Una imatge de la seu de la CASS. (Foto: Arxiu ANA)
Indicadors

El salari mitjà creix un 7,5% i el medià un 8,9% durant el mes de gener

Segons les dades avançades per al mes, els assalariats s'incrementen en un 6,9%

Andorra la Vella.- El nombre d'assalariats se situa en 45.690 persones, segons les dades avançades del mes de gener fetes públiques aquest dijous per Estadística. Això representa un increment del 6,9% respecte al mes de gener avançat de l'any passat. La massa salarial se situa en 106,03 milions d'euros, el que representa una variació del 15% més i pel que fa al salari mitjà, se situa en els 2.320,56 euros, mentre que el medià ho fa en els 1.884,36 euros. La variació del salari mitjà avançat respecte al del mes de gener de l'any passat és del 7,5% mentre que la del medià és del 8,9%.

Les dades d'Estadística també reflecteixen que el nombre total d'assalariats del mes de desembre és de 45.805 persones, el que representa una variació del 6,7% més respecte al mateix mes de l'any anterior, en què hi va haver 42.931 persones. L'increment més destacat del nombre d'assalariats, comparat amb el mateix mes de l'any passat, es dona en el sector d'activitats immobiliàries i serveis empresarials, amb un 13,7% més. El sector que presenta un decrement més destacat en el nombre d'assalariats és sistema financer, amb un 3,4% menys.

La mitjana d'assalariats, d'acord amb les dades acumulades de l'any 2022 és de 41.696 persones, un 10,6% més comparat amb el mateix període anterior. El sector que presenta un increment més destacat és hoteleria, amb un 42,7% més. En canvi, el sector que presenta un decrement més destacat és llars que ocupen personal domèstic, amb un 2,9% menys.

La massa salarial total del mes de desembre és de 130,11 milions d'euros. La variació és positiva, un 11,5%, respecte al mateix mes de l'any anterior. El sector que presenta una variació positiva més destacable és activitats immobiliàries i serveis empresarials amb un 21%. Cap sector presenta variacions negatives.

D'acord amb les dades recollides durant l'any 2022, la mitjana mensual de la massa salarial és de 96,24 milions d'euros, equivalent a una variació del 16,1% més respecte al mateix període anterior. El sector que presenta la variació positiva més destacada és hoteleria, amb un 59,3% més. Cap sector presenta una variació negativa.

El salari mitjà total declarat a la CASS per al mes de desembre dés de 2.840,62 euros, un 4,5% més respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquest mes, el sector que presenta una variació positiva més remarcable és sistema financer amb un 16,4% més. Per altra banda, els sectors que presenten variacions negatives respecte al desembre són indústries manufactureres i producció i distribució d'energia elèctrica, gas i aigua, amb un 2% i 0,9%, respectivament.

D'acord amb les dades acumulades durant l'any 2022, el salari mitjà s'ha situat en 2.308,08 euros, equivalent a un 4,9% més respecte al mateix període anterior. Els sectors que presenten les variacions positives més remarcables són hoteleria, amb un 11,6% més i altres activitats socials i serveis personals, amb un 10,3% més. No hi ha cap sector que presenti una variació negativa.

El salari medià total declarat a la CASS per al mes de desembre era de 1.966,41 euros, és a dir, un 4% més respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquest mes, el sector que presenta una variació positiva més remarcable és activitats sanitàries i veterinàries, serveis socials amb un 16,7% més. Els sectors que presenten una variació negativa són sistema Financer, amb un 1,6%; educació, amb un 1% i producció i distribució d'energia elèctrica, gas i aigua, amb un 0,5%.