Martine Robert Giraudy. (Foto: )
Speaker's Corner

Speakers'Corner: els beneficis d'aplicar l'enginyeria relacional a les empreses

La mediadora Martine Giraudy detalla el funcionamient de l'eina SIC, basada en l'autoconeixement

Escaldes-Engordany.- L'autoconeixement és important. No només per descobrir a nivell individual quins valors, defectes, virtuts i gustos ens defineixen més, sinó que també té una utilitat destacable a nivell de competències en l'àmbit de les nostres relacions interpersonals. Això precisament és el que vindrà a exposar Marine Robert Giraudy el pròxim dilluns 8 de maig a les 19.30 hores a l'hotel Roc Blanc dins el cicle de debats Speakers'Corner, ja que, a través de l'eina SIC, ha dedicat part de la seva trajectòria laboral com a mediadora a França implementant el concepte 'enginyeria relacional' a l'interior de diverses empreses.

"A França hi ha moltes lleis que s'han creat amb l'objectiu d'impulsar polítiques a escala de responsabilitat social de les empreses i a nivell del desenvolupament sostenible" comentava Robert. De fet, la mediadora retirada explica que, per a ella, aquesta eina suposa un canvi total a escala estructural de la manera de comunicar a l'interior de cada empresa. "Es tracta d'un sistema innovador que té per objectiu millorar la qualitat de les relacions laborals" destacava. "Es tracta d'un procés que ens ajuda a prendre consciència de qui som. I, si tu et coneixes molt bé, llavors pots acompanyar fàcilment l'altra gent" assegurava Robert.

Tal com indicava Robert, aquest estudi analitza tres maneres de comunicar. En primer lloc, l'eina SIC treballa la recepció del missatge. És a dir, ajuda les persones a prendre consciència de quina manera reben la informació. A continuació, el procés analitza el procés de recepció de la persona, sigui a nivel auditiu, visual o sensitiu. I, finalment, en l'últim punt, el procediment examina de quina manera ens expressem. Si ho fem d'una manera més verbal, emocional o basada en l'acció. A partir d'aquesta anàlisi, l'estudi acaba classificant a les persones en tres estadis possibles segons, dins la seda personalitat predomini més amb el fet d'estar, fer o saber. "Aquesta eina ens pot ajudar a gestionar conflictes, a acompanyar la gent nova, a nivell de governança, de relació amb l'autoritat, de responsabilitat individual, d'implicació en projectes..." enumerava Robert.

Tot i que l'eina SIC està molt present a França a nivell d'implementació, ja que les formacions dels professionals que ofereixen aquests coneixements estan validades pel govern francès, existeixen diversos corrents de mediació en l'àmbit internacional. En aquest sentit, Robert està gestionant un possible conveni entre les institucions franceses i Andorra per oferir les formacions als mediadors del Principat. "El benefici en l'àmbit personal i empresarial és enorme. I està comprovat que existeixen resultats" afirmava Robert.