El tresorer Joan Miquel Rascagneres i el president de l'Associació d'Assessors Tributaris i Fiscals, Joan Oliver, durant una conferència. (Foto: Arxiu ANA)
Sector financer

Joan Oliver, nou president de l'Associació d'Assessors Tributaris i Fiscals

L'objectiu de l'entitat és difondre les obligacions i drets en temes de fiscalitat

Joan Oliver ha estat escollit nou president de l'Associació d'Assessors Tributaris i Fiscals (AATF). El fins ara president, Marc Vilallonga Puy, ocuparà el càrrec de vicepresident. Pablo Gómez-Perretta serà el secretari i Joan Miquel Rascagneres el tresorer. Pel que fa als vocals, Gerard Alís serà el representant del Col·legi d'Advocats, i Neus Cornella i Xavier Prats els d'Economistes.

Un dels objectius de l'associació és que les societats d'inversió de capital variable –les sicavs– tributin un 1% i els fons d'inversió ho facin en un 0%. Aquesta diferència la justifiquen perquè les sicavs són societats anònimes l'objecte social de les quals és invertir en valors mobiliaris (accions, deute públic i obligacions emeses per empreses) i altres actius financers. Són, per tant, institucions d'inversió col·lectiva. Els fons d'inversió els consideren com un instrument d'estalvi que consisteix en un patrimoni format per valors mobiliaris administrats per una societat anònima gestora.

L'associació es va constituir l'octubre del 2013 i el seu primer president va ser Joan Miquel Rascagneres. Té per objectiu difondre les obligacions i drets fiscals perquè hi hagi un millor compliment de la normativa. Aplega professionals del dret, de la gestió, economistes i comptables que es vulguin dedicar a l'assessorament fiscal.