El ministre de Finances, Eric Jover, i el secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà. (Foto: SFG)
Sector públic

Jover reivindica davant l'OCDE la feina feta per Andorra en matèria de transparència

El titular de Finances ha recordat la darrera avaluació per part del Global Fòrum

Andorra la Vella.- El ministre de Finances, Eric Jover, i el secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, han participat aquest dimarts en el plenari del Fòrum Global per l’intercanvi d’informació fiscal i la transparència de l’OCDE. La trobada, que es desenvolupa a París entre dimarts i dimecres, ha servit també per celebrar el desè aniversari d’aquesta iniciativa. Jover ha recordat els esforços que s’han fet des del Principat en els darrers anys, apostant per a l’homologació i la transparència fiscal i ha remarcat que “el resultat d’aquesta feina és visible a través de les diferents avaluacions que s’han superat amb bona nota”.

Com a mostra d'aquests avenços Jover ha reivindicat la darrera avaluació per part del Global Fòrum, on Andorra va rebre una valoració general de 'largely compliant' o, el que és el mateix, d’acompliment en gran mesura i va assolir la màxima qualificació en sis dels deu indicadors.

El titular de la cartera de Finances ha aprofitat la seva estada a París per mantenir, a més, diverses reunions bilaterals amb representants d’altres països.