Un helicòpter com el que s'ha utilitzat per retirar les torres. (Foto: Arxiu ANA)
Consum

FEDA conclou la retirada de les torres d’electricitat del rec de l’Obac

Només queda una pilona de grans dimensions que s’anirà traient de manera gradual sense l’ajuda de transport aeri

Andorra la Vella.- FEDA ha procedit aquest dilluns a retirar les pilones de la línia de mitjana tensió que encara quedaven al rec de l’Obac. Coincidint amb la tornada a l’activitat de les obres i la construcció, la companyia ha pogut acabar les tasques, que van quedar aturades a causa de les restriccions de mobilitat provocades per l’emergència sanitària. Amb l’ajut d’un helicòpter han retirat un total de 38 pilones situades en una distància de 4,5 kilòmetres i que anaven des de la rotonda d’Engolasters fins a la zona del darrere del carrer Terra Vella, a Andorra la Vella. Els treballs s’han dut a terme sense cap incidència i amb totes les mesures de seguretat i prevenció que la situació actual requereix.

Segons FEDA, a hores d’ara només queda una pilona de grans dimensions per retirar a la zona de la benzinera Repsol d’Escaldes-Engordany, però es farà d’aquí a dues setmanes de manera manual i sense haver de requerir el servei aeri.

Els treballs s’han pogut realitzar després d’haver soterrat aquesta línia durant l’any passat, amb l’objectiu de donar una millor qualitat del servei, minimitzar possibles incidències, així com reduir l’impacte mediambiental.