L'helicòpter davant l'edifici de FEDA retira una de les torres de mitja tensió. (Foto: E.C.)
Una de les parts de la torre enretirada. (Foto: E.C.)
Pla general de l'helicòpter retirant una de les torres de mitja tensió. (Foto: E.C.)
Amb un ganxo, l'helicòpter agafa parts de les torres de mitja tensió en desús. (Foto: E.C.)
L'helicòpter ha retirat dues torres prop de l'edifici de FEDA. (Foto: E.C.)
La retirada de torres de mitja tensió en desús és una tasca constant de FEDA. (Foto: E.C.)
Sector públic

FEDA preveu que al 2022 no quedi cap torre de mitja tensió a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany

Aquest dilluns un helicòpter n’ha retirat dues en desús davant l’edifici de la parapública

Andorra la Vella.- Amb l’objectiu de reduir l’impacte visual i mediambiental, FEDA continua retirant les torres de mitja tensió (20.000 volts) que es troben en desús. Segons ha explicat Toni Rios, responsable de projectes de distribució de FEDA, “calculem que entre aquest any i el pròxim retirarem totes les que queden a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany i potser quedarà alguna més per al 2022”.

Aquest dilluns al matí ha estat el torn de dues torres metàl·liques situades davant del mateix edifici de FEDA, les quals prèviament s’havien desmuntat perquè un helicòpter les retirés per parts. Rios ha detallat que aquestes torres nodrien d’energia una part d’Andorra la Vella i la parròquia d’Escaldes-Engordany, però “amb el soterrament de la línia van quedar en desús”. Pel que fa a la resta de parròquies, es preveu que les d’Encamp i Canillo “acabin de desmuntar-se i retirar-se en els propers set o vuit anys”.

FEDA inclou la retirada de les torres metàl·liques dins el seu pla d’inversió i destina una part del pressupost anual a aquestes tasques, que en algunes ocasions requereixen de l’ajuda d’un helicòpter i en altres casos es fan amb una grua. Gairebé totes les torres de mitja tensió que encara hi ha al país estan inoperatives, tot i que Rios admet que encara hi ha algun cas puntual en què la línia s’ha de soterrar.